libido verhogende superfoods voor de man

Er zijn heel wat conventies rond gender die de laatste jaren op de helling zijn komen te staan. Wat echter niet lijkt te veranderen is de prestatiedruk waar veel mannen blijven mee worstelen. Meer dan waar ook komt dat tot uiting tussen de lakens, wat leidt tot vaak desastreuze gevolgen voor de seksbeleving van de man. Gelukkig zijn er heel wat manieren om hier iets aan te doen. In dit blogartikel focussen we op misschien wel de gemakkelijkste ervan en bespreken we een aantal libido verhogende superfoods voor de man.

Waarom de behoefte aan libido verhogende superfoods voor de man?

Heel veel hangt natuurlijk ook af van de levensstijl. Mannen die beter slapen, minder stress hebben en minder alcohol drinken hebben over het algemeen ook betere seks. Daarnaast kan je ook bewust je lichaam trainen om meer controle te krijgen over je bekkenbodemspieren. Deze spelen een erg belangrijke rol bij seks. De bekkenbodemspier trainen helpt tegen erectiestoornissen en garandeert een langere en stevigere erectie. Bovendien kan je zo ook de ejaculatie beter beheersen en dus langer uitstellen, wat leidt tot meer bevredigende seks.

De redenen waarom er seksuele problemen optreden, kunnen erg divers zijn. Bij sommigen gaat het om een gebrek aan verlangen naar seks. Bij andere mannen kan een verstoring optreden van het gevoel van opwinding. Je hebt dan wel zin maar je lichaam wil niet meewerken. Een nog andere reden kan zijn dat er een onvermogen is om tot een bevredigend orgasme te komen.

prestatiedruk mannen

Waaraan het ook ligt, het mooie is dat de hieronder volgende libido verhogende superfoods voor de man op meerdere niveaus actief zijn. Daardoor kunnen ze op al deze oorzaken een positieve invloed uitoefenen.

7 krachtige libido verhogende superfoods voor de man

1. Maca – het sterke afrodisiacum uit de Andes

Dit wortelgewas uit Zuid-Amerika kan zowel voor mannen als vrouwen het libido boosten. Daarnaast kan het ook de vruchtbaarheid en het uithoudingsvermogen verhogen. Meer zelfs, het heeft zo’n ijzersterke reputatie als afrodisiacum dat je het gebruik ervan goed dient te doseren. Pas dus op, want op een volgende Harrie de Hengst uit ‘Ex on the beach’ zit niet bepaald elke vrouw te wachten…

De heilzame effecten op ons libido zijn trouwens gedocumenteerd na een wetenschappelijke studie in Peru waarbij mannen acht weken lang maca kregen. In tegenstelling tot de controlegroep vertoonden de mannen die maca namen, een toegenomen seksueel verlangen. Verder kan maca ook het aantal zaadcellen en testosteron bij mannen verhogen.

Meer weten over de voordelen en werking van Maca? Lees dan ook: Maca Poeder: Top 8 Voordelen en Werking

2. Goijibessen – een zegen voor mannelijke seksuele gezondheid

Ook de gojibessen werken lustverhogend bij zowel mannen als vrouwen. De hoge concentratie aan ijzer en vitamine C zitten hier voor een groot stuk tussen. Zo is vitamine C onmisbaar voor de synthese van hormonen die invloed hebben op je voortplantingssysteem en je vermogen om opgewonden te raken.

goji bessen

Verder zijn gojibessen een goede bron van l-arginine. Dat is een aminozuur dat in je lichaam als voorloper van stikstofmonoxide voorkomt. Stikstofmonoxide werkt sterk bloedvatverwijdend en kan daarom de opwinding bij zowel mannen als vrouwen sterk verhogen. Vooral voor mannen die kampen met erectieproblemen, kunnen gojibessen om die reden een grote hulp betekenen. Dit effect is zelfs zo krachtig dat je ze daarom als alternatief voor klassieke medicijnen kan gebruiken.

Maar er is nog meer, er vond een studie plaats die duidelijk aantoonde dat de inname van gojibessen nog andere spectaculaire effecten had, waaronder

  • verhoging van het testosteronniveau
  • toename van het aantal zaadcellen
  • betere beweeglijkheid van het sperma

3. Rauwe cacao – afrodisiacum én liefdeselixir

chocolade maken

Over de vele geneugten van chocolade zijn al vele boeken volgeschreven. Wat rauwe cacao voor het mannelijke libido kan betekenen, is minder genoegzaam bekend. Hoewel het ook voor vrouwelijk libido voordelig kan werken, is het in het bijzonder voor mannelijk libido een krachtig superfood. De vele flavanoïden zorgen voor een toename van stikstofmonoxide in het bloed. En zoals we ondertussen weten, leidt dat tot meer seksuele opwinding bij de man.

Cacao en chocolade werken verder opwekkend maar op een heel andere manier dan bijvoorbeeld cafeïne. Dat laatste stimuleert vooral ons zenuwstelsel terwijl het opwekkend effect van cacao zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar het hart. Cacao heeft dan ook de reputatie om het hart te openen, vandaar de traditionele associatie van chocolade met romantiek.

De reputatie van cacao als afrodisiacum ligt aan een interessante en potente combinatie van twee voedingsstoffen. Meer bepaald gaat het over theobromine en fenylethylamine die beide overvloedig aanwezig zijn in cacao. Het eerste stimuleert het cardiovasculair systeem terwijl het laatste onze stemming kan verbeteren. Meer heb je blijkbaar niet nodig om een kopje cacaomelk om te toveren tot een heus liefdeselixir.

Benieuwd hoe je dit heerlijke libido verhogende middeltje het beste kunt serveren? Lees dan: Hoe maak je zelf gezonde Chocolade? 3 Makkelijke Stappen!

4. Panax Ginseng – de Heilige Graal voor het mannelijk libido

Aziatische ginseng of panax ginseng is op meerdere vlakken werkzaam en ondersteunt zo de mannelijke seksuele organen en potentie.

Mannelijke vruchtbaarheid

Dit effect komt tot uiting in hogere waarden voor de beweeglijkheid van sperma en het aantal zaadcellen. Dat is dan ook de reden waarom men het als kruid vaak voorschrijft bij onvruchtbaarheid wegens onvoldoende zaadcellen in het sperma.

Ayurvedische kruiden - Ginseng

Seksuele uithouding

Er is nog geen eensgezindheid onder experts over hoe deze werking precies tot stand komt maar het is van toepassing op zowel mannen als vrouwen. Panax ginseng kan ons lichaam ook helpen om beter met stress om te gaan en daardoor zou onze relatie met seks in positieve zin veranderen en vooral de zin erin minder aan schommelingen onderhevig zijn.

Vroegtijdige ejaculatie en erectiestoornissen

Uit een studie bleek dat panax ginseng bij mannen die last hebben van erectiestoornissen heel opmerkelijke resultaten liet noteren. Het zorgt blijkbaar niet alleen voor langere maar ook stevigere erecties. Verder hadden in tegenstelling tot de mannen uit de placebogroep zij die ginseng kregen, heel wat minder last van premature ejaculatie.

Meer weten over de voordelen en werking van Panax Ginseng? Lees dan ook: Panax Ginseng – Werking en Top 8 Voordelen voor Jou!

5. Mucuna Pruriens

Mucuna Pruriens is één van de planten die de meest spectaculaire effecten op ons seksueel welbevinden kan teweegbrengen. Bij mannen leidt het gebruik ervan onder andere tot een hogere spermakwaliteit, hogere testosteronwaarden en langere en stevige erecties. Het niveau van de geslachtshormonen blijft er beter door op peil.

Mucuna Pruriens - Fluweelboon

Het gebruik van een supplement op basis van Mucuna Pruriens is dan ook aangewezen voor mannen die kampen met seksuele disfuncties zoals voortijdige ejaculatie en een laag libido. Bovendien helpt het stress beter onder controle houden, wat ook in grote mate bijdraagt tot het in stand houden van een gezond seksueel verlangen.

Als je meer wil weten over deze krachtige plant, lees dan ook Mucuna Pruriens – de top 7 voordelen en werking.

6. Tribulus Terrestris

De werking van Tribulus terrestris is breed maar heeft hoofdzakelijk betrekking op het seksueel welbevinden. De aanwezigheid van bepaalde fytochemicalieën heeft onrechtstreeks invloed op de testes die meer testosteron aanmaken. Meer zelfs, bij topsporters is het gebruik van dit supplement precies om deze reden erg populair. Een verhoogde testosteronproductie resulteert, naast een hoger libido, in een groter uithoudingsvermogen, meer energie en een toename van spiermassa.

Een grootschalige studie met mannen die leden aan erectiestoornissen, liet heel hoopgevende resultaten zien. De deelnemers rapporteerden bijna unaniem een toename van hun seksueel verlangen, langere en stevigere erecties en meer seksuele voldoening. Maar niet alleen dat, ook de beweeglijkheid en de kwaliteit van het sperma nam toe, wat een belangrijke factor is bij onvruchtbaarheid. Volgens onderzoekers zouden veel van deze effecten te verklaren zijn doordat de plant zorgt voor een toenamevan stikstofoxide in het bloed. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich wat leidt tot een betere doorstroming van het bloed, ook naar de genitaliën.

Lees hier meer over Tribulus Terrestris en de voordelen voor zowel man als vrouw.

7. Shilajit

Shilajit is een enorm populair supplement om het libido van de man op natuurlijke wijze te helpen verhogen. Het betekent in het Sanskriet de ‘Veroveraar van bergen en de vernietiger van zwakheid’. Dit verklaart meteen ook de grote waardering voor de plant wegens het effect op ons seksuele uithoudingvermogen. Men noemt de plant ook wel eens de ‘Indische Viagra’, een bijnaam die niets aan de verbeelding overlaat.

shilajit

Shilajit is dan ook een middel dat een fenomenale werking heeft ter ondersteuning van ons seksuele welbevinden. Bij mannen heeft men vastgesteld dat regelmatig gebruik van shilajit een boost van de testosteronproductie op gang brengt. Uit een studie bleek dat het testosteronniveau van gezonde mannen met maar liefst 20% toenam. Als man kan je er niet om heen dat, naarmate je ouder wordt, de natuurlijke productie van testosteron afneemt. Je verliest daardoor geleidelijk aan je haar, raakt sneller vermoeid en begint makkelijker lichaamsvet op te stapelen.

De plant ondersteunt bovendien het voortplantingssysteem van zowel vrouwen als mannen. Mannen die te maken hadden met onvruchtbaarheid bleken door het gebruik van de plant een toename van maar liefst 60% voor de beweeglijkheid van het sperma te noteren en dit in slechts 90 dagen.

Als je meer wil weten over dit krachtig supplement, lees dan ook 6 Voordelen van Shilajit.

Conclusie: Libido Verhogende Superfoods Voor De Man

Seksuele gezondheid én dus ook een goed libido is voor veel stellen een cruciaal aspect in hun relatie. Een goed libido is echter ook zeer belangrijk voor de gezondheid. Het is echter vaak moeilijk om in de stemming te komen als we gestrest zijn, ons uitgeput voelen of geen energie hebben.

Superfoods zijn, helaas maar waar, geen wondermiddelen. Ze kunnen echter wel positief bijdragen om eerder een gewenst resultaat te behalen! Voor het beste libido verhogende resultaat is het dan ook belangrijk om de bovengenoemde superfoods te combineren met een gezond dieet, voldoende slaap en lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl, inclusief het zo belangrijke stressmanagement (stress tempert het libido sneller dan vrijwel alles). En vergeet uiteraard ook niet om je ten alle tijde te houden aan de aanbevolen superfoods dosering. Te hoge doseringen kunnen werken voor een averechtsresultaat

****************************************************

Wil je meer weten over libido verhogend superfoods voor de man én vrouw, lees dan ook Onze Top 10 Libidoverhogende Superfoods – Of ontdek hoe je stress en hormonale problemen kan aanpakken en lees 7 Superfoods voor meer hormoonbalans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.