Bladgroenpoeder

Toont alle 11 resultaten

Groene voeding met een hoog gehalte aan chlorofyl, dat zorgt voor de groene kleur. Chlorofyl heeft de eigenschap zich te binden aan schadelijke stoffen en deze af te voeren. Groene superfooding heeft vaak een licht zoete smaak en kleurt bijvoorbeeld smoothies exotisch. Ze bevatten veel vitamines en mineralen. Neem ook eens een kijkje bij spirulina en chlorella tabletten.

Chlorofyl of bladgroen is de groene bladkleurstof van planten die zich in chloroplasten bevindt en met behulp waarvan zij licht opvangen en de energie daarvan omzetten in chemische energie die wordt gebruikt voor fotosynthese. De groene kleur van chlorofyl is toe te schrijven aan de sterke absorptie die het vertoont in het rode en blauwe deel van het spectrum: alleen de groene kleur wordt teruggekaatst. Chlorofyl heeft de eigenschap de energie van licht, meestal zonlicht, bruikbaar te kunnen maken voor de fotosynthese. Dit is een proces waarbij uit koolstofdioxide en water, koolhydraten en zuurstof ontstaan. Een eerste ruwe bepaling van het absorptiespectrum werd uitgevoerd door Theodor Wilhelm Engelmann. Bladgroen wordt vaak als voedingsmiddel ingezet om zijn ontgiftende en detoxerende werking De van chlorofyl afgeleide verbinding chlorofylline staat ook bekend als E140 en wordt als kleurstof gebruikt in genees- en voedingsmiddelen.

-34%
39,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

AANBIEDINGEN

Alfalfa bladpoeder

14,95

Bladgroenpoeder

Tarwegras poeder Europa

8,9518,95
9,9524,95

Bladgroenpoeder

Moringa Oleifera Poeder

5,9518,95
-13%
Uitverkocht

Aloe Vera bladpoeder biologisch

Voor de bereiding van dit poeder worden de grote vlezige bladeren van de aloe vera plant, gekend om zijn medicinale eigenschappen, gedroogd en fijngemalen wat het tot een 100% natuurlijk product maakt.

Werking

Het poeder is rijk aan bladgroen of chlorofyl, een sterk antioxidant dat de lichaamscellen beschermt en dus veroudering tegengaat. Chlorofyl is daarenboven een molecule dat magnesium bevat. Het poeder is dus ook rijk aan magnesium, gekend om zijn ontzurende en spierontspannende eigenschappen. Het werkt stress verlagend, het zou migraine tegenwerken. Ook wordt beweerd dat pijn in de gewrichten verminderd, en de weerstand verhoogt.

Het aloe vera bladpoeder is bovendien vrij van additieven en is dus 100% geschikt voor consumptie. Voeg dit groene poeder toe aan je favoriete drankjes, smoothies en dessertjes en maak ze zo tot een exotisch ogende super food!