Zoetstoffen

Toont alle 5 resultaten

Zoetstoffen

Ook zonder geraffineerde suiker (sucrose) kan je heerlijk zoete gerechten op tafel toveren die bovendien ook nog eens veel gezonder zijn.

 

6,0020,00
3,005,50
6,0018,00
6,0016,00

Kokosbloesemsuiker

kokosbloesemsuiker bevat naast sucrose ook fructose. Het wordt rechtstreeks verkregen uit de nectar van de bloesems van de kokosboom. Kokosbloesemsuiker is dus een weinig bewerkte suiker welke nog een heel aantal mineralen en vitaminen bevat. Dit maakt het tot een voedzame suikervariant.

Groene stevia

bestaat uit gedroogde en vermalen steviabladeren. Bij de bereiding van groene stevia komt er geen extractie aan te pas. Het smaakt dan ook 3 tot 10 keer minder zoet dan stevia extract maar het is wel nog steeds 10 tot 15 keer zoeter dan tafelsuiker. Groene stevia is dus niet alleen lekker zoet maar ook heel makkelijk te doseren. Bovendien bevat het heilzame mineralen en antioxidantia welke aanwezig waren in het blad en die door de weinig intensieve bereiding niet werden vernietigd.

zoethoutpoeder

We kennen zoethout als het lekkere zoethoudertje met zijn welgekende dropsmaak. Zoethout kan echter ook worden gebruikt als zoetstof en dit onder de vorm van zoethoutpoeder. Zoethoutpoeder is gemalen en gedroogde wortel van de zoethoutplant. Het smaakt 10 keer zoeter dan tafelsuiker en het geeft gerechten zijn typische zoete dropsmaak.

carobepoeder

Carobepoeder wordt verkregen door de peulen van de johannesbroodboom te roosteren en te vermalen. Het kan worden gebruikt als gezond alternatief voor cacaopoeder. Het bevat meer natuurlijke suikers, is rijk aan voedingsvezels en bevat veel minder vet dan cacaopoeder. Het smaakt zoeter in vergelijking met cacaopoeder en heeft een zachte caramel-chocoladesmaak. Carobepoeder kopen voor een lekkere maar subtiele chocoladesmaak in je desserten.