Toont alle 7 resultaten

Kalium
Kalium is een mineraal dat je uitsluitend via je dagelijkse voeding binnen krijgt. Het is vooral belangrijk voor onze vochtbalans en is vooral aanwezig in natuurlijke en plantaardige voeding.

Bladgroenpoeder

Tarwegras poeder Europa

8,9518,95

Bladgroenpoeder

Moringa Oleifera Poeder

5,9518,95
-17%
11,9517,95
14,95
Uitverkocht
Uitverkocht
15,95

Kalium voeding

Kalium voeding is belangrijk om je voorraad van dit mineraal op het gewenste peil te houden. Je zult dus regelmatig voeding met een hoge concentratie aan kalium moeten eten.

Waar zit kalium in? 

Heel wat natuurlijke en plantaardige voeding bevat relatief veel kalium. Dat is zeker het geval voor:
Verse groenten: vooral in tomaten maar ook in spinazie, andijvie, alle groene koolsoorten, bloemkool en broccoli, boerenkool, alle soorten bonnen, paddenstoelen, bieten en in asperges
Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten Fruit: vooral in bananen, meloen en avocado Vlees: (magere) biefstuk Vette vis: vooral in wilde zalm Aardappels en vooral in zoete aardappels Zuivel: melk, karnemelk, onbewerkte natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark en in skyr Koffie Onbewerkte noten, zaden en pitten Volkorenbrood

Camu camu poeder

Camu Camu-poeder is afkomstig van de gelijknamige vrucht van de Myrciaria Dubia-struik. Organische camouflage groeit in het tropische regenwoud en moerassen van de westelijke Amazone, vooral in Peru, Bolivia, Ecuador, Brazilië, Colombia en Afrika. Deze vrucht is ongeveer zo groot als een citroen en heeft een bleek oranje kleur en een opvallend gladde schil met geel, vlezig en zuur vruchtvlees. Camu camu heeft veel meer in zich dan vitamine C. Je vindt er ook vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en kalium in. Daarnaast bevat camu camu poeder ook veel sterke antioxidanten zoals β-caroteen en niacine.

Moringa olefeira

Moringa komt van een boom met dezelfde naam die groeit in tropische en subtropische landen. Het is een van de beste superfoods die je kunt eten. De bladeren en vruchten van deze boom hebben een extreem hoge voedingswaarde en bevatten hoge concentraties vitamine E-olie.

Moerbei kopen

Moerbeien zijn hier bij ons vooral bekend bij liefhebbers van raw food of superfood. Wil je ook met deze moerbei kennismaken? Dan heb je de keuze tussen witte, zwarte, rode en de wilde variëteiten. Ze zijn afkomstig uit Azië. Bij ons kennen we vooral de zwarte en rode moerbeien. Deze kleine besjes barsten van de gezonde voedingsstoffen. Hun smaak is vergelijkbaar met honing en rozijnen. Ze zijn vooral verkrijgbaar in gespecialiseerde webshops, gezondheidswinkels en in de supermarkt.