Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Resultaat 1–24 van de 40 resultaten wordt getoond

Ayurveda is een traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent. Tegenwoordig wordt het gerangschikt onder de alternatieve geneeswijzen. Ayurveda is een discipline van de Upaveda of “extra kennis” vanuit de Vedische traditie. De oorsprong van Ayurveda is dan ook gevonden in de Atharvaveda. Er zijn ook verschillende legenden die de oorsprong van Ayurveda toeschrijven aan Dhanvantari (of Divodasa) die het rechtstreeks van Brahma doorkreeg. In de Ayurvedische praktijken wordt veelvuldig gebruikgemaakt van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Dierlijke producten zoals melk, boter en yoghurt worden ook gebruikt in een aantal Ayurvedische preparaten.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

18,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Brahmi (Planet Ayurveda) 60 Capsules

19,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Rehmannia Chinees Vingerhoedskruid Poeder Premium

7,9511,50
-31%
4,5024,95
-7%
7,5024,95
-23%
9,9527,50
8,9534,95
27,5087,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem poeder Premium

9,9532,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Triphala Churna poeder biologisch

7,9518,95
-12%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Amla Amalaki poeder (Indiase Kruisbes)

7,5018,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shatavari Poeder Biologisch

8,9524,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

7,9519,95
21,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Neem (Organic India) 90 capsules – Bio

21,50

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Triphala (Organic India) 90 capsules – Bio

21,50
21,50

Talloze mensen wereldwijd gebruiken de ayurvedische wijsheden om te werken aan een gezonder leven. Ayurvedische recepten vind je in diverse kookboeken en op kookblogs. Deze recepten maken vaak volop gebruik van traditioneel Indiase kruiden en specerijen, zoals gember, kurkuma, asafoetida, kaneel en amalaki. De ayurvedische keuken kenmerkt zich vooral door het gebruik van deze kruiden en de zes smaken zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang. Juist deze balans kan helpen voor een goede gezondheid van lichaam en geest.