Vezels

Toont alle 2 resultaten

De psylliumvezel is een vorm van vezels die afkomstig is van de kaf van psylliumzaden van het Plantago plantengeslacht. De zaden worden vaak gemalen tot een soort poeder, ter consumptie kunnen zowel de hele zaden als het poeder worden genuttigd.

Algemeen is al bekend dat vezels het spijsverteringsstelsel stimuleren. De psylliumvezels zorgen op lange termijn ook voor een goede balans van glucose in je bloed, verbetert het cardiovasculaire balans en ondersteunt bij gewichtsverlies.

8,9522,95

Psylliumvezels en afvallen

Tijdens het volgen van een dieet komt het maar al te vaak voor dat je na een maaltijd nog hongergevoelens ervaart. Een oogwenk in de verkeerde richting kan jouw gestructureerde dieet volledig ruineren. Het hoge vetgehalte in Psylliumvezels kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om gewichtsverlies te stimuleren. Er is aangetoond dat de vertering van voedsel wordt vertraagd en volheid gevoelens worden verhoogt. Psylliumvezels in een dieet voorschrijven zou dus aanhoudende positieve resultaten kunnen weergeven.

De vezels zijn dus absoluut geschikt ter ondersteuning van een goed dieet en de bevordering van een actieve levensstijl. Eén tot twee eetlepels per dag is al genoeg om de aanbevolen hoeveelheid te hanteren.

Catuaba

De schors van de Catuaba boom wordt gebruikt in de traditionele Braziliaanse geneeskunde als stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel. Deze claims zijn echter niet bevestigd door de wetenschap. In de schors van deze Braziliaanse boom (die ter consumptie als poeder wordt gebruikt) zitten bovendien veel vezels, die uiteraard helpen bij de stimulering van het verteringsstelsel. Slechts één theelepel per dag is de juiste dossering en goed te mengen met bijvoorbeeld yoghurt, sap of smoothies.