Veel populaire voedingssupplementen die we vandaag de dag gebruiken zijn afkomstig van plantensoorten die al sinds de oudheid als medicijn worden gebruikt. Een van deze planten is de Tribulus Terrestris. Tribulus groeit op vele plekken in de wereld, waaronder delen van Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De wortel en de vrucht van de plant worden gebruikt in o.a. de traditionele Chinese geneeskunde als in de Indiase Ayurveda geneeskunde. Zo zou Tribulus niet alleen de seksuele (libido) en fysieke (kracht en spieropbouw) prestaties ondersteunen en verbeteren, maar ook de bloedruk en spijsvertering ondersteunen. Allemaal gezonde eigenschappen die zeker eens nader toegelicht mogen worden!

In deze blog ga ik dan ook dieper in op de voordelen van Tribulus. Mocht jij je dus afvragen Tribulus Terrestris ook nuttig kan zijn voor jou, lees dan zeker verder.

De Top 5 voordelen van Tribulus*

Zoals gezegd wordt Tribulus als sinds oudsher gebruikt door verschillende culturen over de hele wereld om zijn krachtige werking. De voornaamste werkingen die, met name in de oude Chinese geneeskunde geclaimd worden, zijn echter het verbeteren van het libido en testosterongehalte, het gezond houden van de urinewegen en het verminderen van zwellingen.

Vandaag de dag wordt dit superkruid over de hele wereld vooral gebruikt als algemeen voedingssupplement, om het libido te stimuleren. Ben je benieuwd naar deze voordelen van Tribulus, maar ook welke voordelen er nog meer zijn? Lees dan snel hieronder de top 6 voordelen van Tribulus.

1. Mannelijke seksuele gezondheid*

Tribulus doet al vele jaren dienst als hulpmiddel voor de seksuele gezondheid. Tribulus staat bekend als afrodisiacum en bovenaan de lijst van herbal viagra! Studies hebben aangetoond dat Tribulus het luteïniserend hormoon (LH) zou verhogen, waardoor het testosteronniveau bij gezonde mannen toeneemt. Een hoger testosterongehalte stimuleert het seksuele verlangen en libido en verbetert de kwaliteit van het sperma.

Mocht je je seksleven een boost willen geven, dan is het zeker de moeite waard om Tribulus eens te proberen!

Meer lezen over libido verhogende natuurlijke hulpmiddelen? Kijk dan bij ShilajitNeem , Horny Goat, en Mucuna Pruriens.

We hebben ook een complete lijst voor je: Natuurlijke Libido Versterkers.

2. Vrouwelijke seksuele gezondheid*

Tribulus terrestris wordt meestal gezien wordt als een kruid dat voornamelijk mannen ten goede komt. Tribulus zou echter ook in staat zijn om de seksuele prestaties en gevoeligheid voor vrouwen te verbeteren.

Zo zou Tribulus de symptomen van menopauze, zoals opvliegers en emotionele instabiliteit, kunnen verlichten. Bij regelmatig gebruik van dit kruid, tijdens de menopauze, zou het verlies van seksuele interesse na de menopauze weer kunnen opkikkeren.

3. Bodybuilding en atletische prestaties*

voordelen van Tribulus

De plant bevat de actieve voedingsstof, protodioscin. Protodioscin staat erom bekend dat het de toevoer van zuurstofrijk bloed naar de spieren vergroot en zorgt voor een efficiënter gebruik van voedingsstoffen zoals eiwitten. Tegelijk stimuleert protodioscine de hypofyse (een klier in het hoofd), waardoor deze LH (Luteïniserend hormoon) gaat produceren, wat zorgt voor een hoger testosterongehalte.

Tribulus Terrestris zou dus niet alleen kunnen zorgen voor een verhoging van het testosterongehalte, maar ook het uithoudingsvermogen tijdens trainingen en workouts.

Meer lezen over verhogen van testostoron? Kijk dan ook eens bij Shilajit voordelen.

Tip: Wanneer je tribuluskruid in poedervorm gebruikt, kun je dagelijks 1 à 2 theelepels tribuluspoeder mengen in wat melk of sap.

4. Hoge bloeddruk*

voordelen van Tribulus

Tribulus supplementen zouden een gunstig effect kunnen hebben op een hoge bloeddruk. Een wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat Tribulus werkt als een ACE-remmer (Angiotensine-Converterend Enzym). Dit resulteerde in een lagere bloeddruk bij inname ervan. Het kruid ontspant de gladde spieren van de bloedvaten direct door de stikstofoxide synthese te verhogen.

Meer lezen over hulp bij hoge bloeddruk? Lees dan zeker meer over Mariadistel werking en Ashwagandha voordelen.

5. Reinigende werking*

Extracten van de vruchten en bladeren van Tribulus zouden een diuretische werking (bevordert de afgifte van water door de nieren) hebben. De verwijdering van afvalstoffen en de reinigende werking leiden tot een gezonder lichaam.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Toepassing en aanbevolen dosering

Tribulus heeft het beste effect bij mannen en is verkrijgbaar in zowel poeder als capsules. Ga je voor de poeder variant dan kun je deze eenvoudig mengen met water, of verwerken in een smoothie, pap of yoghurt. De capsules kun je het beste innemen met een groot glas water voor of tijdens een maaltijd.

Ga je Tribulus gebruiken dan is het belangrijk om in acht te nemen dat de aanbevolen dosering Tribulus Terrestris verschilt voor mannen en vrouwen. Zo wordt bij vrouwen een halve dosering, t.o.v. mannen, aangeraden. Raadpleeg daarom, voor de juiste dosering en voorbehouden, de verpakking, alvorens je Tribulus gaat gebruiken!

 

**********************************

Je weet nu alles over de voordelen van Tribulus! En waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen