-11%
39,50
-8%
57,50
-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

14,9547,95

Heb je nog nooit van Shilajit gehoord? Don’t worry, je bent niet de enige die niet bekend is met de voordelen van Shilajit! Er zijn zelfs velen die zich nog niet bewust zijn van de verbazingwekkende eigenschappen van Shilajit. In deze Blog hoop ik daar echter snel verandering in te brengen! Shilajit wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Dit komt voornamelijk door de ruime aanwezigheid van mineralen – meer dan 80 soorten – waaronder magnesium, calcium, fosfor en ijzer. De voedingsstoffen in Shilajit zijn uiterst heilzaam voor veel aandoeningen, maar doen ook hun werk ter preventie. Kortom een product dat ieder huishouden voor dagelijks gebruik in de kast moet hebben liggen!

Lees hieronder de top 5 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Shilajit en ontdek hoe deze superfood jou van dienst kan zijn!

Shilajit kopen? <Klik dan hier!

Kijk hier voor meer kruiden uit de Ayurveda.

Wat is shilajit?

Shilajit is een kleverige zwart-bruinachtige substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Shilajit werd van oudsher gewonnen in India en Tibet, maar vandaag zijn de bronnen in veel landen te vinden. Shilajit, ook wel ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd, is eeuwen geleden, onder invloed van de warmte van de zon, ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Planten die nimmer bloot zijn gesteld aan meststoffen of pesticiden en geleidelijk aan omgezet werden tot humus. Deze humus is vervolgens weer getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa, die we Shilajit noemen. 

Voordelen van Shilajit

Shilajit is een bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen (> 80) en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren. Fulvinezuur daarentegen staat erom bekend dat het antioxidante eigenschappen heeft is.

Kortom: de belangrijkste supplementen in Shilajit worden al sinds dag en dauw, over hele wereld, gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid.

-11%
39,50
-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

14,9547,95

De Top 5 voordelen* en werking van Shilajit 

Shilajit wordt al eeuwen gebruikt als alternatief middel tegen allerlei kwalen, maar met name in de Ayurvedische geneeskunde. Zij zetten Shilajit met name in bij het behandelen van chronische ziektes, bloedarmoede, verouderingsverschijnselen en allergieën, maar ook om het libido te verhogen en de immuniteit te stimuleren. Deze positieve effecten zouden met name komen door de aanwezigheid van de fulvinezuren, humuszuren en mineralen in Shilajit (de toepassing is gebaseerd op traditioneel gebruik).

Welke voordelen van Shilajit dit precies zijn, lees je in de Top 5 hieronder:

1. Hersengezondheid*

Fulvine zuren zijn belangrijke kunstmatige of natuurlijke stoffen die in het lichaam sommige soorten celschade kunnen helpen voorkomen of vertragen. Je kunt hierbij denken aan schade die is ontstaan als gevolg van stress en slechte voeding. Door voedingsmiddelen in te nemen die fulvinezuur bevatten, kun je dus je lichaam beter beschermen tegen vrije radicalen door ze te neutraliseren en cellulaire schade. Zo jou je je hersenen gezond!

Tip: Neem 2 tot 4 snufjes shilajitpoeder en meng deze met honing of lauwe melk. Drink dit mengsel twee keer per dag na een lichte maaltijd.

2. Chronische vermoeidheid*

voordelen van Shilajit

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een gezondheidstoestand die gekenmerkt wordt door extreme vermoeidheid die niet kan worden verklaard door een onderliggende medische aandoening. Vermoeidheid treedt op wanneer je lichaamscellen niet genoeg energie produceren. Mensen die hieraan lijden, ervaren energieverlies en extreme fysieke en mentale stress.

De mineralen die in Shilajit overvloedig aanwezig zijn, kunnen helpen om de celfuncties in het lichaam te verbeteren, waardoor het energielevel op natuurlijke wijze toeneemt.

3. Libido en seksuele prestaties*

Shilajit is in de ayurvedische geneeskunde een traditionele remedie om het libido bij mannen te stimuleren. Dit komt doordat de voedingsstoffen in Shilajit ervoor kunnen zorgen dat je minder mentale stress ervaart, waardoor je je relaxter gaat voelen. Deze eigenschappen dragen over het algemeen bij aan betere prestaties in het bed;-).

Meer weten over Libido verhogende natuurlijke middelen? Kijk dan ook bij Horny Goat Poeder, , Mucuna Pruriens en Muira Puama.

4. Vertraagt veroudering

voordelen van Shilajit

Werkzame stoffen beschermen onze cellen tegen beschadiging en ze neutraliseren vrije radicalen. Celschade is de belangrijkste boosdoener voor het versnellen van het verouderingsproces van je huid, lever, longen en hart.

Fulvinezuur, een andere werkzame stof in Shilajit, geeft mineralen en werkzame stofjes vrij in beschadigde cellen. Dit mineraal beschermt de cel vervolgens tegen radicale schade en versnelde veroudering.

5. Bloedarmoede door ijzertekort*

IJzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben: een ijzerarm dieet, het onvermogen van je lichaam om ijzer op te nemen of bloedverlies.

IJzer is essentieel bij de vorming van rode bloedcellen, hemoglobine en myoglobine. Hemoglobine transporteert zuurstof van de longen naar de rest van de lichaamsweefsels. Myoglobine slaat de zuurstof op en geeft het vrij wanneer er een tekort is, vooral tijdens oefeningen.

Zonder een bloedonderzoek is het soms moeilijk om te weten of jij ook kampt met een ijzertekort. Als je niet zeker weet of je lijdt aan bloedarmoede door ijzertekort, kun je letten op de volgende symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, zwakte, onregelmatige hartslag, en koude handen en voeten.

Shilajit is rijk aan ijzer en humuszuur. Inname van shilajit supplementen kan dus het ijzergehalte in het bloed geleidelijk verhogen

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je ook genieten van deze voordelen? Koop dan nu Shilajit in poeder vorm of capsule vorm.

 

Toepassing en aanbevolen dosering

Shilajit kun je het beste innemen door de poeder op te lossen in een drankje (water, melk, thee), yoghurt of smoothie. Het moment van inname gedurende de dag is in deze niet echt belangrijk. De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Shilajit is 500 mg (0,5 gram) per dag. Het is echter aan te raden om, als je voor het eerst Shilajit gebruikt, te beginnen met 300 mg (0,3 gram) per dag en dit langzaam op te bouwen naar de aanbevolen dosering. Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en de Shilajit koel en droog te bewaren, en uiteraard buiten het bereik van kinderen te houden.

Houdt er ook rekening mee Shilajit een voedingssupplement is en géén medicatie. De effecten zullen dan ook niet direct bij dag 1 zichtbaar zijn. Geef het supplement even de tijd om zijn werk te doen, de meeste mensen voelen binnen 10 dagen de eerste effecten. 

Let wel: Alvorens je Shilajit kunt consumeren moet deze professioneel bewerkt zijn. Eet dus nooit rauwe of onbewerkte Shilajit. Rauwe Shilajit kan namelijk zware metaalionen, vrije radicalen, schimmels of andere verontreinigingen bevatten die je ziek kunnen maken. Koop dus altijd gezuiverde Shilajit bij een betrouwbare aanbieder! Uiteraard is de Shilajit van Spiruella bewerkt en gereed voor consumptie.

-13%
13,95

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium

14,9547,95

Klik hier om Shilajt Poeder kopen of Shilajit Capsules te kopen! (zolang de voorraad strekt ivm huidige leveranciers-problemen) 

Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 25 gram (Mountaindrop)

Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Capsules

 

Shilajit Mumijo (Kenzi) 40 gram

**************************************

Je weet nu alles over de voordelen van Shilajit! Meer weten over de verschillende Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Een reactie op “5 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen