Voordelen en Werking van Shilajit!

Laatste update 28 April 2024.

Heb je nog nooit van Shilajit gehoord? Don’t worry, je bent niet de enige die niet bekend is met de voordelen van Shilajit! Er zijn zelfs velen die zich nog niet bewust zijn van de verbazingwekkende eigenschappen van Shilajit. In deze Blog hoop ik daar echter snel verandering in te brengen! Shilajit wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Dit komt voornamelijk door de ruime aanwezigheid van mineralen – meer dan 80 soorten – waaronder magnesium, calcium, fosfor en ijzer. De voedingsstoffen in Shilajit zijn uiterst heilzaam voor veel aandoeningen, maar doen ook hun werk ter preventie. Kortom een product dat ieder huishouden voor dagelijks gebruik in de kast moet hebben liggen!

Ik gebruik het zelf ook elke dag om me te ondersteunen bij het sporten, maar het lijkt nog veel meer goeds voor me te doen. Mijn man is er ook erg tevreden mee! Hieronder zie je nog veel meer ervaringen met Shilajit. Oftewel: geen dag meer zonder Shilajit! Alle Shilajit die wij aanbieden op Spiruella is getest in het laboratorium.

Lees hieronder de top 6 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Shilajit en ontdek hoe deze superfood jou van dienst kan zijn!

KLIK HIER VOOR DE BESTE SHILAJIT

Shilajit kopen? <Klik dan hier!

Nu Tijdelijk bij elke aankoop een gratis Shilajit Ebook (twv 9,95 Euro) tijdens het afrekenen.

Wat is shilajit?

Shilajit is een kleverige zwart-bruinachtige substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Shilajit werd van oudsher gewonnen in India en Tibet, maar vandaag zijn de bronnen in veel landen te vinden. Shilajit, ook wel ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd, is eeuwen geleden, onder invloed van de warmte van de zon, ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Planten die nimmer bloot zijn gesteld aan meststoffen of pesticiden en geleidelijk aan omgezet werden tot humus. Deze humus is vervolgens weer getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa, die we Shilajit noemen. 

Voordelen van Shilajit

Shilajit is een bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen (> 80) en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren. Fulvinezuur daarentegen staat erom bekend dat het antioxidante eigenschappen heeft is.

Kortom: de belangrijkste supplementen in Shilajit worden al sinds dag en dauw, over hele wereld, gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid.

De Top 6 voordelen* en werking van Shilajit 

Shilajit wordt al eeuwen gebruikt als alternatief middel tegen allerlei kwalen, maar met name in de Ayurvedische geneeskunde. Zij zetten Shilajit met name in bij het behandelen van chronische ziektes, bloedarmoede, verouderingsverschijnselen en allergieën, maar ook om het libido te verhogen en de immuniteit te stimuleren. Deze positieve effecten zouden met name komen door de aanwezigheid van de fulvinezuren, humuszuren en mineralen in Shilajit (de toepassing is gebaseerd op traditioneel gebruik).

Welke voordelen van Shilajit dit precies zijn, lees je in de Top 6 hieronder:

1. Hersengezondheid*

Fulvine zuren zijn belangrijke kunstmatige of natuurlijke stoffen die in het lichaam sommige soorten celschade kunnen helpen voorkomen of vertragen. Je kunt hierbij denken aan schade die is ontstaan als gevolg van stress en slechte voeding. Door voedingsmiddelen in te nemen die fulvinezuur bevatten, kun je dus je lichaam beter beschermen tegen vrije radicalen door ze te neutraliseren en cellulaire schade. Zo jou je je hersenen gezond!

Tip: Neem 2 tot 4 snufjes shilajitpoeder en meng deze met honing of lauwe melk. Drink dit mengsel twee keer per dag na een lichte maaltijd.

2. Chronische vermoeidheid*

voordelen van Shilajit

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een gezondheidstoestand die gekenmerkt wordt door extreme vermoeidheid die niet kan worden verklaard door een onderliggende medische aandoening. Vermoeidheid treedt op wanneer je lichaamscellen niet genoeg energie produceren. Mensen die hieraan lijden, ervaren energieverlies en extreme fysieke en mentale stress.

De mineralen die in Shilajit overvloedig aanwezig zijn, kunnen helpen om de celfuncties in het lichaam te verbeteren, waardoor het energielevel op natuurlijke wijze toeneemt.

3. Libido en seksuele prestaties*

Shilajit is in de ayurvedische geneeskunde een traditionele remedie om het libido bij mannen te stimuleren. Dit komt doordat de voedingsstoffen in Shilajit ervoor kunnen zorgen dat je minder mentale stress ervaart, waardoor je je relaxter gaat voelen. Deze eigenschappen dragen over het algemeen bij aan betere prestaties in het bed;-).

Ook draagt het bij tot het verbeteren van libido bij vrouwen. Veel van onze klanten bij Spiruella zijn er erg enthousiast over!

Meer weten over Libido verhogende natuurlijke middelen? Kijk dan ook bij Horny Goat Poeder, , Mucuna Pruriens en Muira Puama.

4. Vertraagt veroudering

voordelen van Shilajit

Werkzame stoffen beschermen onze cellen tegen beschadiging en ze neutraliseren vrije radicalen. Celschade is de belangrijkste boosdoener voor het versnellen van het verouderingsproces van je huid, lever, longen en hart.

Fulvinezuur, een andere werkzame stof in Shilajit, geeft mineralen en werkzame stofjes vrij in beschadigde cellen. Dit mineraal beschermt de cel vervolgens tegen radicale schade en versnelde veroudering. Wie wil dat nou niet?

5. Hulp bij Bloedarmoede door ijzertekort*

IJzertekort is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben: een ijzerarm dieet, het onvermogen van je lichaam om ijzer op te nemen of bloedverlies.

IJzer is essentieel bij de vorming van rode bloedcellen, hemoglobine en myoglobine. Hemoglobine transporteert zuurstof van de longen naar de rest van de lichaamsweefsels. Myoglobine slaat de zuurstof op en geeft het vrij wanneer er een tekort is, vooral tijdens oefeningen.

Zonder een bloedonderzoek is het soms moeilijk om te weten of jij ook kampt met een ijzertekort. Als je niet zeker weet of je lijdt aan bloedarmoede door ijzertekort, kun je letten op de volgende symptomen: vermoeidheid, hoofdpijn, zwakte, onregelmatige hartslag, en koude handen en voeten.

Shilajit is rijk aan ijzer en humuszuur. Inname van shilajit supplementen kan dus het ijzergehalte in het bloed geleidelijk verhogen

6. Verbetert de sport prestaties

Shilajit als stikstofmonoxide (NO) booster*

Er is in sportmiddens een groeiende interesse voor de rol die stikstofoxide in ons lichaam speelt. Stikstofmonoxide verwijdt de bloedvaten. Het netto effect hiervan is een betere doorbloeding. Op die manier zorgt het voor een verhoogde aanvoer van nutriënten en een verbeterde afvoer van afvalstoffen.

Alle cellen in het lichaam hebben hier baat bij, zo ook de spiercellen. Zij kunnen hierdoor beter en harder werken, wat zich vertaalt in een grotere uithouding en meer spiergroei (in het geval van krachttraining).

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je ook genieten van deze voordelen? Koop dan nu Shilajit poeder of capsule vorm.

 

Toepassing en aanbevolen dosering

Shilajit kun je het beste innemen door de poeder op te lossen in een drankje (water, melk, thee), yoghurt of smoothie. Het moment van inname gedurende de dag is in deze niet echt belangrijk. De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Shilajit is 500 mg (0,5 gram) per dag. Het is echter aan te raden om, als je voor het eerst Shilajit gebruikt, te beginnen met 300 mg (0,3 gram) per dag en dit langzaam op te bouwen naar de aanbevolen dosering. Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden en de Shilajit koel en droog te bewaren, en uiteraard buiten het bereik van kinderen te houden.

Houdt er ook rekening mee Shilajit een voedingssupplement is en géén medicatie. De effecten zullen dan ook niet direct bij dag 1 zichtbaar zijn. Geef het supplement even de tijd om zijn werk te doen, de meeste mensen voelen binnen 10 dagen de eerste effecten. 

Let wel: Alvorens je Shilajit kunt consumeren moet deze professioneel bewerkt zijn. Eet dus nooit rauwe of onbewerkte Shilajit. Rauwe Shilajit kan namelijk zware metaalionen, vrije radicalen, schimmels of andere verontreinigingen bevatten die je ziek kunnen maken. Koop dus altijd gezuiverde Shilajit bij een betrouwbare aanbieder! Uiteraard is de Shilajit van Spiruella bewerkt en gereed voor consumptie.

Wat doet Shilajit met je lichaam?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van shilajit. Ten eerste helpt het bij het verbeteren van de algehele energieniveaus in het lichaam. Het bevat namelijk veel mineralen en voedingsstoffen die helpen bij het verhogen van de energie. Verder bevat shilajit veel antioxidanten, wat nuttig is voor het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Ook helpt het om de spijsvertering te verbeteren door het verlichten van de symptomen van indigestie.

Ook heeft shilajit aangetoond dat het helpt bij het verlichten van stress, omdat het een krachtige adaptogeen is. Adaptogenen zijn stoffen die helpen om je lichaam te wennen aan stressvolle situaties. Door het nemen van shilajit kun je meer energie krijgen op momenten dat je het hardst nodig hebt. Verder kan shilajit ook helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en artritis. Door het gebruik van shilajit kun je dus veel voordelen voor je gezondheid verwachten. Wees er echter wel altijd op bedacht dat uw arts beoordeelt of shilajit veilig is voor uw specifieke gezondheidssituatie. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd eerst uw arts voordat u het gaat gebruiken.

Waar kun je Shilajit kopen?

Shilajit is te vinden in veel verschillende soorten en vormen, zoals poeders, extracten, capsules, resin en tabletten. Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar bij online winkels of speciaalzaken. U kunt ook kant-en-klare producten vinden die al gecombineerd zijn met andere supplementen, zoals vitamines of mineralen. Als u het in poedervorm wilt kopen, let dan op de verpakking om te zien of er één ingrediënt is of dat het verschillende ingrediënten bevat.

Uiteraard kunt U bij Spiruella.be alleen de beste en hoogste kwaliteit Shilajit kopen.

Hoeveel Shilajit per dag?

Het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u shilajit neemt, omdat de optimale dosering kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​dosering van 250 tot 500 mg twee tot drie keer per dag in te nemen. Dit kan worden verhoogd, afhankelijk van wat het beste werkt voor u. Als u een kant-en-klare product gebruikt, moet u de aanbevolen dosering op de verpakking volgen.

Welke Shilajit is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten shilajit beschikbaar op de markt. Om de beste te kiezen, moet u altijd producten selecteren die pure en organisch shilajit bevatten, zoals de Shilajit Mumijo Resin van Kenzi en Mountaindrop. Als het gaat om supplementen in poedervorm, moet u ervoor zorgen dat de verpakking duidelijk aangeeft hoeveel shilajit erin zit. U kunt ook productspecificaties lezen om te controleren of het een hoogwaardig product betreft. U kunt ook andere consumenten beoordelingen lezen om te zien of het een veilig product is. U kunt er ook voor kiezen om alleen bij vertrouwde winkels en leveranciers te shoppen, zoals Spiruella.be, om een ​​hoogwaardig product te garanderen.

Beste keuze Shilajit Resin? Kenzi Mumijo Shilajit Resin! (Lab getest)

Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram

 

KLIK HIER VOOR DE BESTE SHILAJIT

Shilajit kopen? <Klik dan hier!

 

**************************************

Dit zeggen onze klanten via Feedbackcompany over onze Shilajit:

 

 • Bas Aafjes

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 25 gram (Mountaindrop) Super product! Gebruik het al een jaar en ik raadt het iedereen aan!

 • anonymous

  Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Caps Merk er nog niet veel van ben er ook pas net mee begonnen

 • anonymous

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 65 gram (Mountaindrop) Top

 • John van Geldere

  Shilajit (Planet Ayurveda) 60 Caps De tweede dag leek ik wel wat meer energie te voelen en de dagen erna op sommige momenten. Ben nu een week onderweg dus kan er nog niet zoveel over zeggen denk ik. Heb ook af en toe het idee dat dingen me gemakkelijker afgaan. Ben benieuwd naar de komende weken

 • Frank Antonissen

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 65 gram (Mountaindrop) Tot nu toe heel tevreden

 • anonymous

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 25 gram (Mountaindrop) Top

 • Rivelinho Baldew

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 40 gram Product doet wat het moet doen, meer energie , beter slapen en geestelijke mentale focus, top product

 • anonymous

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 25 gram (Mountaindrop) Kan er nog niet veel over zeggen. Heb het net drie dagen binnen. Wat ik wel merk is dat ik door slaap. Nou gebruik ik het tekort om er iets van te vinden.

 • Johan

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram Uitstekende service en goed product

 • Peter Polko

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram Its my first shilajit so I have no reference point therefore I can really review it.

 • Saeed Sherzad

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 40 gram good

 • Kim van Leeuwen

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram In 1 woord: wauw! Dit product is precies zoals het in de beschrijving staat beschreven, ikzelf heb er erg veel baat bij aangezien ik de laatste maanden tijd zo onwijs energieloos was en nergens een ‘aan’ switch van kreeg… Maar door dit product word ik voor het eerst sinds maanden uitgerust wakker, voel me opgewekt en uitgerust. Ik krijg weer zin in de dag en mijn energie is niet uit mijn lijf te slaan. Een dikke 10.. ps: ook namens mijn vriend! 😉

 • Roy Nash

  Puur Shilajit Mumijo en Ashwagandha KSM-66 (Van 69,45 voor 62,50) Kenzi Goede kwaliteit en goede verpakking

 • Abdel

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 25 gram Super product echt een aanrader voor mensen die last hebben van paniek en angst klachten. Dit helpt echt enorm. Ik moet er wel bij zeggen dat het in een keer werkt het heeft tijd nodig om in te werken. Bij mij was het na 6 dagen met 1 x per dag een hele verandering. Ik heb meer engerie en mijn lichaam is ook meer ontspannen en de angst gedachten namen af na dag 2. Maar dit kan bij iedereen verschillen.

 • anonymous

  Shilajit – 100% Mumijo Shilajit – 40 gram (Mountaindrop) Waauw na 2 dagen gebruik voel ik mij energieker en helder in het hoofd, de concentratie is verbeterd.

 • anonymous

  Puur Shilajit Mumijo en Ashwagandha KSM-66 (Van 69,45 voor 62,50) Kenzi Shilajit geeft meer energie . top

 • Guido

  Shilajit Mumijo (Kenzi) 40 gram Super product

   

  Geraadpleegde bronnen:
 1. Biswas, T. K., Pandit, S., Mondal, S., Biswas, S. K., Jana, U., Ghosh, T., … & Banerjee, S. (2010). Clinical evaluation of spermatogenic activity of processed Shilajit in oligospermia. Andrologia, 42(1), 48-56.
 2. Ghosal, S. (2003). Shilajit in perspective. Alpha Science International Ltd.
 3. Agarwal, S. P., Khanna, R., Karmarkar, R., & Anwer, M. K. (2007). Shilajit: a review. Phytotherapy Research, 21(5), 401-405.
 4. Surapaneni, D. K., Adapa, S. R., Preeti, K., & Teja, G. R. (2012). Comparative evaluation of the effects of Shilajit and Spirulina on the growth of breast cancer cell line (MCF-7). International Journal of Innovative Pharmaceutical Sciences and Research, 1(2), 78-84.

 

KLIK HIER VOOR DE BESTE SHILAJIT

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

3 reacties op “6 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit in 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book