voordelen van amla

De “wonderbes” Amla bevat maar liefst 8 keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel, 2 keer zoveel werkzame stoffen als acaibessen, en maar liefst 17 keer zoveel als granaatappel. De Indiase kruisbes, beter bekend als Amla, heeft haar superfood-status dus echt niet gestolen! De voordelen van Amla zijn groot en dat begint al bij haar naam!

Amla ontleent haar naam aan het Sanskriet woord ‘Amlaki’, wat niet geheel toevallig ‘nectar van het leven’ betekent. De kleine bessen zijn doorzichtig of geelgroen en bieden, dankzij de gezonde voedingsstoffen, ondersteuning bij verschillende kwalen. Vandaag de dag wordt Amla voornamelijk geconsumeerd als supplement in poedervorm of als sapje. Zo kun je immers op een snelle en handige wijze wat extra voedingsstoffen in je dieet persen, die bovendien ook nog eens lekker smaakt.

Nou ben je vast benieuwd geworden naar de voordelen van Amla! Lees dus hieronder verder en ontdek niet alleen de Top 6 voordelen van Amla, maar ook hoe je deze zure traktatie het beste kunt toepassen in je dieet!

Kijk hier voor meer kruiden uit de Ayurveda.

De Top 6 voordelen van Amla

Amlabes

Amla is niet alleen veelzijdig en heerlijk van smaak, maar ook zeer voedzaam en wordt gelinkt aan veel gezondheidsvoordelen. De “wonderbes” Amla komt oorspronkelijk voor in China, India, Pakistan. Het grootste deel van de bes (het blad, de wortel, zaad) bevat werkzame eigenschappen, maar de vrucht zelf is het belangrijkste bestandsdeel. In de vrucht zelf zitten namelijk belangrijke voedingsstoffen als vitamine A (bètacaroteen), B en C, maar ook mineralen als calcium, kalium, ijzer. Ook is de vrucht rijk aan tannines, emblicanines, punigluconines, pectine, flavonoïden en polyfenolen. Al deze gezonde voedingstoffen waar Amla rijk aan is zorgen uiteraard voor de vele gezonde voordelen die Amla biedt. De belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet in een Top-6!

-11%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Amla Amalaki poeder Biologisch (Indiase Kruisbes)

8,9519,95

1. Ondersteunt de oogspieren

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met oogproblemen door uren te spenderen achter computerschermen en smartphones. Je oogspieren worden zwakker en je gezichtsvermogen verslecht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vitamine A  (bètacaroteen) je oogspieren kunnen aansterken. Bovendien kan de stof caroteen intraoculaire spanning (druk die je voelt op je ogen), jeuk, roodheid en tranende ogen verbeteren. Amlabessen zijn rijk aan vitamine A (bètacaroteen).

voordelen van Amla - gezonde ogen

 

2. Boost voor je weerstand*

In tijden als deze, waarin we allemaal proberen onze weerstand te verhogen, kan het gebruik van Amla uitkomst bieden! Zo is Amla een rijke bron van polyfenolen en vitamine C. Deze voedingsstoffen staan erom bekend de spijsvertering en algemene weerstand ondersteunen.

 

3. Gezonder en dikker haar*

Amla staat erom bekend een tonicum te zijn voor het glanzend en sterk haar, maar ook om van die akelige roos af te komen. Dit komt door de rijkelijke aanwezigheid van caroteen en ijzer.

voordelen van Amla - glanzend haar

Extra tip – Hoe breng je amlapoeder aan op je haar?

Je kunt amlapoeder op je haar aanbrengen door het te mengen met henna of curd. Laat het mengsel vervolgens een half uur op je hoofdhuid zitten en spoel af met water. Een alternatief is om amlasap te drinken. Amlasap wordt, door de vele eiwitten, ook veel gebruikt door mensen die haaruitval, haarverlies en gespleten haarpunten willen verminderen. 

Meer weten over mooier haar? Kijk dan ook eens bij He Shou Wu.

4. Gewicht verliezen*

Ben je je hard in het zweet aan het werken om gewicht te verliezen? Amla toevoegen aan je dieet is dan zeker aan te raden! Amla heeft namelijk een hoog vezelgehalte, waardoor je langer een vol gevoel ervaart. Ook bevat Alma zuren, zoals looizuur, die werken als een natuurlijk laxeermiddel en ervoor zorgen dat je je minder opgeblazen voelt.

Meer weten over afvallen? Kik dan ook eens bij Fenegriek.

5. Stralende huid*

Last van een doffe en vochtarme huid? Probeer Amla! De werkzame stoffen in Amla staan erom bekend dat zij ondersteuning kunnen bieden aan het hydrateren van de huid. Voeg dus wat amlapoeder toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine en ervaar zelf het verschil!

Extra tip – Hoe gebruik je amlapoeder op je huid?

Creëer je homemade gezichtsmasker door wat amlapoeder te mengen met honing en yoghurt. Breng het masker aan op je gezicht en laat het op je gezicht drogen. Spoel vervolgens af met water, nadat het volledig is opgedroogd!

Een alternatief is om elke ochtend een kop amlasap te drinken met honing. 

6. Spijsvertering*

Het hoge vezelgehalte in amlabessen bieden tot slot ook ondersteuning bij de regulatie van de stoelgang en bij maag- en darmklachten. De alkalische aard van Amla en haar werkzame stoffen staan er bovendien om bekend het spijsverteringsstelsel te ondersteunen.

Amla heeft ook een hoog vitamine C-gehalte. Vitamine C helpt je lichaam om gemakkelijker voedingsstoffen op te nemen. Als je al ijzer- en/of andere supplementen inneemt, kan het dus nuttig zijn om ook Amla aan je dieet toe te voegen.

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Toepassing en aanbevolen dosering

voordelen van Amla

Er is dus duidelijk een reden waarom deze kruisbes zo populair is. De voordelen spreken voor zich! Amla is zeer voedzaam en biedt indrukwekkende voordelen. Je kan makkelijk een snufje amlapoeder toevoegen aan je smoothie, water, yoghurt of je kunt er zelfs een kopje thee van zetten, voor een geweldige aanvulling op je gezond dieet.

De aanbevolen dagelijkse dosering Alma is 3 tot 5 gram (ongeveer 2 theelepeltjes per dag). Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Alma koel en droog en buiten het bereik van kinderen. In het geval van zwangerschap, borstvoeding, lactatie, medicijngebruik en/of ziekte, raadpleeg dan altijd eerst uw arts alvorens u Alma gaat gebruiken.

-11%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Amla Amalaki poeder Biologisch (Indiase Kruisbes)

8,9519,95

**********************************

Je weet nu alles over de voordelen van Amla en waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen