superfoods om het libido van de vrouw te verhogen

‘Nu niet, schat. Ik heb hoofdpijn.’ Een cliché zo hoog als een huis, en meer is er echt niet nodig om de doorsnee man te laten geloven dat  vrouwen sowieso minder zin hebben in seks dan mannen. Toch blijkt dat niet helemaal blijkt te kloppen. De conclusie uit een Canadese studie was namelijk dat vrouwen even vaak seks willen als mannen. Helaas zien we wel dat in de praktijk gemiddeld één op vijf vrouwen kampt met een laag libido. Er is dus wel degelijk een probleem maar gelukkig zijn er een aantal effectieve superfoods om het libido van de vrouw te verhogen.

Superfoods om het libido van de vrouw te verhogen? Kijk ook naar de oorzaak!

Vrouwen zijn seksueel complexere wezens dan mannen. Daar moet niemand geen tekeningetje meer bij maken anno de 21ste eeuw. Er zijn dan ook diverse factoren die het libido van een vrouw kunnen beïnvloeden. Als we het dus willen hebben over superfoods om het libido van de vrouw te verhogen, moeten we dus eerst kijken naar de oorzaken die eraan ten grondslag liggen.

Mogelijke oorzaken van laag libido bij vrouwen

1. De menstruatiefactor

Het libido is onderhevig aan de periodieke schommeling van de menstruatiecyclus. Op het moment van de eisprong komt er relatief meer oestrogeen dan progesteron vrij. Het libido neemt daardoor toe, wat biologisch gezien met het oog op succesvolle voortplanting natuurlijk erg logisch is.

menstruatiepijn

2. Zwangerschap

Voor en na de bevalling is er ook sprake van een lager libido bij vrouwen. Een sterk veranderde of ontregelde hormoonhuishouding, stress of fysieke ongemakken, de redenen hiervoor kunnen heel erg uiteenlopen.

3. Medicijngebruik

Sommige medicijnen kunnen de hormonen die instaan voor een gezond seksueel verlangen ontregelen. Anderen maken het dan weer moelijker om opgewonden te raken. Het zijn vooral bepaalde angstremmers, antidepressiva en medicijnen voor de bloeddruk die het libido van de vrouw negatief kunnen beïnvloeden.

4. Andere oorzaken

Er kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals het gebruik van anticonceptiemiddelen, een laag zelfbeeld, stress, de algemene gezondheidstoestand en relatieproblemen. Vaak kan je ook al door op een andere manier met je seksualiteit om te gaan, je libido verhogen. Nieuwe standjes of seksspeeltjes, een spannende locatie om te vrijen, gebruik je verbeelding om je seksualiteit een nieuwe en rijkere dimensie te geven.

Als je dus als vrouw je libido wil boosten, is het belangrijk dat je weet wat de oorzaak is van je laag libido zodat je ook kan kiezen voor een geschikt superfood om je hierbij te helpen. Temeer omdat het ook nog eens op verschillende manieren tot uiting kan komen, als bijvoorbeeld vaginale droogte, pijn bij het vrijen, hormonale disbalans, enz. Neem die onderliggende facturen dus mee in je keuze zodat je vertrekt vanuit een holistische aanpak en je een supplement kan nemen dat het beste bij jou past.

Top 7 superfoods om het libido van de vrouw te verhogen

1. Fenegriek

Fenegriek is een vaak gebruikt kruid dat hormonale disbalans kan herstellen. Bovendien hebben er meerdere studies plaatsgevonden die uitwezen dat het bij seksuele problemen vrouwen kan helpen. Zo rapporteerden vrouwen die meededen aan een dubbelblinde gerandomiseerde studie achteraf minder vaginale droogheid, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen.

fenegriek

De impact op het hormonaal stelsel is duidelijk waarneembaar in de hogere waarden van o.a. estradiol en het follikel stimulerend hormoon. In de praktijk merken vrouwen vaak dat ze meer zin hebben in seks en meer opwinding ervaren tijdens het vrijen. Dit zou te wijten zijn aan de rijke aanwezigheid van saponinen in fenegriekzaad die de productie van geslachtshormonen positief beïnvloedt.

Ontdek een aantal andere voordelen van fenegriek

2. Horny Goat

Horny Goat is niet alleen voor het mannelijke libido een fantastisch superfood. Het stimuleert de bloeddoorstroming, ook die naar het genitale gebied, waardoor het uitermate geschikt is om het vrouwelijk libido te verhogen.

De werking van horny goat heeft te maken met de hoge concentratie aan icariin. Dat is een flavonoïde verbinding die als een natuurlijk oestrogeen werkt en zo de typische klachten van de menopauze kan helpen verminderen. Daardoor kan het symptomen als een verminderd libido en vaginale droogheid helpen verlichten.

3. Ashwgandha

Hoewel ashwagandha ook voor mannen die last hebben van erectiestoornissen of prestatiedruk goed is, is het ook voor vrouwen een prima supplement. Het verhoogt het seksueel verlangen bij vrouwen en helpt bij allerlei seksuele problemen. Dit geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van uitputting van het zenuwstelsel.

ashwagandha

Uit een medische studie bleek dat vrouwen na een maand al seksueel meer opwinding ervaarden en sneller tot een orgasme konden komen. Naast het kalmeren van een overprikkeld zenuwstelsel, helpt het ook het vrouwelijke hormoonstelsel balanceren.

Als je meer wil weten over deze bijzondere plant, lees dan meer over de voordelen en de werking van aswgandha.

4. Shatavari

Het feit alleen al dat de naam van dit superfood in het Sanskriet ‘zij die honderd echtgenoten bezit’ betekent, spreekt boekdelen. In shatavari vinden we een interessante mix van allerlei krachtige voedingsstoffen maar het zijn vooral de fyto-oestrogenen die in deze context een speciale vermelding verdienen. Het zijn stoffen die een soortgelijke chemische structuur hebben als oestrogeen en daardoor de werking van oestrogeen in het vrouwelijk lichaam kunnen nabootsen.

In de praktijk blijkt shatavari verantwoordelijk te zijn voor een heel aantal effecten die het vrouwelijk libido kunnen boosten:

  • vermindering van de vaginale droogheid
  • een toename van het seksueel verlangen
  • vermindering van prikkelbaarheid en gemoedswisselingen
  • vermindering van menstruatiestoornissen

shatavari wortels

En, last but not least, shatavari zorgt ook voor een afname van stresshormonen. Elke deskundige zal beamen dat chronische stress de nummer 1 plaag is onze prestatiemaatschappij. Daarom zal het geen verbazing wekken dat het een cruciale factor is die kan bijdragen tot een lager libido bij vrouwen.

Wil je meer weten over deze vaste waarde uit de Ayurvedische geneeskunde, lees dan Shatavari, een vrouwenginseng voor de overgang.

5. Gingko Biloba

Deze boom met de exotische naam is erg bijzonder en zou naar verluidt zelfs de oudste boom op aarde zijn. Ze kunnen een waanzinnig hoge leeftijd bereiken van tot zelfs 2000 jaar oud. De reden waarom gingko biloba het libido van de vrouw kan verhogen is doordat het stikstofoxide gehalte in ons bloed laat stijgen. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich wat leidt tot een betere doorstroming van het bloed, ook naar de genitaliën.

gingko biloba

Maar er is meer dan dat, want Gingko Biloba is ook heel nuttig bij de behandeling van depressies, een probleem waar meer dan één op vijf vrouwen mee kampt. Depressies vertalen zich onherroepelijk in een verlies van libido en een afname van de sensitiviteit waardoor het voor vrouwen ook moeilijker wordt om orgasmes te bereiken. Een studie met mensen die SSRI antidepressiva namen, wees uit dat Gingko Biloba een positieve impact had op de vier fasen van de zogenaamde seksuele respons cyclus, met name seksuele opwinding, de plateau fase, het orgasme, en herstel.

Als je meer wil weten over deze magische boom, lees dan ook Gingko Biloba en de top 8 voordelen.

6. Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris heeft een ijzersterke reputatie als supplement om vrouwen met seksuele disfuncties te ondersteunen. Er vonden meerdere studies plaats over de werkzaamheid van deze van oorsprong Mediterraanse plant die dit bevestigen.

De plant zorgt onder meer voor een toename van het seksueel verlangen, een grotere opwinding en meer voldoening. Daarnaast zou het ook de androgene receptoren in het brein stimuleren wat dan weer een positieve invloed heeft op de vrouwelijke seksualiteit.

  1. ze werken als brandstof voor de fysieke seksuele stimulatie
  2. de androgene receptoren stimuleren de bloedstroom naar de externe genitaliën en verhogen de sensitiviteit
  3. ze verhogen de intensiteit van de seksuele bevrediging

Lees hier meer over Tribulus Terrestris en de voordelen voor zowel man als vrouw.

7. Shilajit

Shilajit is een supplement dat een eeuwenoude traditie kent als Ayurvedische supplement. Je kan het gebruiken voor een hele reeks aan gezondheidsvoordelen, maar het meest spreekt het tot de verbeelding wegens zijn energie boostend effect. En dat heeft natuurlijk niet alleen betrekking op fysieke work-outs maar ook op onze seksuele activiteit.

shilajit

Bij vrouwen helpt het verder de menstruatiecyclus reguleren doordat het de productie van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron in balans brengt. Bovendien verzacht het ook pijn en menstruatiekrampen tijdens de cyclus. Maar er is nog meer, want Shilajit kan ook de vruchtbaarheid bij vrouwen verhogen. Door de verbetering van de bloeddoorstroming krijgen we meer zuurstofrijk bloed met nutriënten dat naar de genitaliën vloeit. Tot slot staat het er ook voor bekend om de gezondheid van de baarmoeder te stimuleren.

Als je meer wil weten over dit krachtig supplement, lees dan ook 6 Voordelen van Shilajit.

Conclusie: Libido van de vrouw verhogen

libido verhogen vrouw

Seksuele gezondheid is natuurlijk slechts één aspect van de gezondheid. Het blijft natuurlijk altijd moeilijk om in de stemming te komen als je uitgeput bent of weinig tot geen energie hebt. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de genoemde libido verhogende kruiden aan te vullen met een gezond dieet, voldoende slaap en lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl. Ook het voorkomen van stress is zeer belangrijk, aangezien stress het libido sneller tempert dan vrijwel alles.

Wil je er dus echt iets aan doen om je libido te verbeteren dan zijn de bovenstaande superfoods zeker een perfecte aanvulling. Medicatie daarentegen is zeker niet raadzaam bij een te laag libido. Het heeft vaak geen enkel effect en kan tot allerlei vervelende bijwerkingen leiden zoals hoofdpijn en misselijkheid. Er zijn dus ook andere natuurlijke én veilige manieren om je libido weer te helpen opkrikken. Welke van de libido verhogende superfoods past het beste bij jou en jullie?

****************************************************

Wil je meer weten over libido verhogend superfoods voor man én vrouw, lees dan ook Onze Top 10 Libidoverhogende Superfoods – Of ontdek hoe je stress en hormonale problemen kan aanpakken en lees 7 Superfoods voor meer hormoonbalans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.