shilajit als libido verhoger

Shilajit is al een tijdje niet meer weg te slaan uit de top van de populairste ‘exotische’ superfoods. Als je weet hoe krachtig en verrassend veelzijdig deze alleskunner uit de Himalaya is, zal dat geen verbazing wekken. Shilajit als libido verhoger is dan ook een kanjer van een superfood waar je niet om heen kan.

Wat is Shilajit?

Shilajit is een buitenbeentje onder de superfoods. Het is geen plant, geen boom of kruid zoals de meeste andere superfoods. Het ontstaat op grote hoogte door een fermentatie- en rijpingsproces van allerlei organisch materiaal. Dat proces kan zich over eeuwen uitstrekken wat gedeeltelijk verklaart waarom het zo zeldzaam en kostbaar is.

Nader onderzoek leert dat shilajit in de Ayurveda een supplement is dat men al sinds mensenheugenis gebruikt om het verouderingsproces tegen te gaan. Het ziet er ook allesbehalve uit als de meeste andere superfoods. Het heeft wat weg van een soort zwarte, donkerbruine hars met een behoorlijk kleverige textuur.

is shilajit gezond

Shilajit als libido verhoger

Shilajit werkt niet alleen als libido verhoger, het kan ook de vruchtbaarheid van mannen een boost geven. Eigenlijk stimuleert het niet enkel de productie van testosteron maar is het ook een afrodisiacum dat bovendien nog eens stress en angst vermindert. Dat heeft als secundair effect dat ook de viriliteit en het uithoudingsvermogen van mannen erdoor toeneemt.

Shilajit kopen? Klik hier!

-7%
27,50
Bekijk product
-4%
42,50
Bekijk product
-5%
59,50
Bekijk product
-14%
115,00
Bekijk product
44,95
Bekijk product
63,95
Bekijk product

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%
16,95
Bekijk product

Shilajit en testosteron

Eén van de onontkoombare gevolgen van het verouderingsproces is dat onze testosteronproductie onherroepelijk begint af te nemen. Dat begint al eens je de dertig voorbij bent.

De gevolgen hiervan kunnen behoorlijk ingrijpend zijn. Dat uit zich vooral in haarverlies, een lager libido, een vermindering van de spiermassa, maar ook een toename van lichaamsvet en vermoeidheid.

Maar het hoeft niet zo te zijn, shilajit kan de productie van testosteron aanzienlijk de hoogte injagen. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die hiertoe kunnen bijdragen. Experts zijn het erover eens dat ook voldoende zink, vitamine D en gewichtstraining de productie van testosteron in belangrijke mate kunnen stimuleren.

sterke spieren

Helpt shilajit bij erectiestoornissen?

Shiljait is rijk aan antioxidanten en essentiële mineralen. Zo krijgen vrije radicalen veel minder kans om schade aan te richten in ons lichaam en bevordert dit superfood de algemene gezondheid.

Het helpt op die manier ook de bloedtoevoer naar de genitaliën te verhogen, wat essentieel is voor het bereiken en aanhouden van een stevige erectie. Alleen al het feit dat je kan rekenen op betrouwbare erecties neemt heel wat stress en angst rond erectiestoornissen weg. Wat dan op zijn beurt weer de seksuele opwinding en uithouding stimuleert.

Meer weten over libido verhogende superfoods voor mannen? Lees dan ook: Libido Verhogen voor Man? Onze Top 7 Superfoods!

Kan shilajit de vruchtbaarheid verbeteren?

Shilajit heeft in de Ayurveda een ijzersterke reputatie wat betreft het verhogen van de vruchtbaarheid van de man. Onderzoek toont aan dat het een positief effect heeft op zowel de beweeglijkheid van de spermacellen als hun aantal.

Verder heeft men ook ontdekt dat shilajit de productie van het follikelstimulerend hormoon (FSH) verhoogt. Dat is een hormoon dat bij mannen de productie van testosteron stimuleert en bij vrouwen de eisprong.

Shilajit kopen? Klik hier!

-4%
42,50
Bekijk product
-5%
59,50
Bekijk product
-14%
115,00
Bekijk product
44,95
Bekijk product
63,95
Bekijk product

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%
16,95
Bekijk product
19,95
Bekijk product

Shilajit als libido verhoger voor vrouwen

Zo komen we gelijk uit bij een belangrijke vraag, met name of shilajit bij vrouwen ditzelfde effect kan teweegbrengen als bij mannen. Hoewel er hier minder onderzoek is waar we op terug kunnen vallen, lijkt het erop dat het op een soortgelijke manier helpt de zin in seks en het seksuele uithoudingsvermogen bij vrouwen te vergroten.

Shilajit om libido te verhogen

Bovendien helpt het de productie van de geslachtshormonen oestrogeen en progesteron harmoniseren. Daardoor is shilajit uitermate geschikt om vervelende menstruatieklachten als krampen, hoofdpijn, e.d. te helpen verzachten.

Tot slot oefent het ook nog een positieve invloed uit op de vruchtbaarheid van vrouwen. Doordat het voor meer ijzer in het bloed zorgt, kan het de zuurstoftoevoer en de opname van nutriënten door de voortplantingsorganen en de baarmoeder stimuleren.

Meer weten over libido verhogende superfoods voor vrouwen? Lees dan ook:
Libido van de vrouw verhogen? – Onze Top 7 Tips and Superfoods

Onderzoek naar shilajit als libido verhoger

Er vonden meerdere onderzoeken plaats naar de werkzaamheid van shilajit als libido verhoger. Eén onderzoek springt hierbij onmiddellijk in het oog. Het gaat om een gerandomiseerde, dubbelblinde studie 1 waarbij de onderzoekers mannen van middelbare leeftijd en hun productie van geslachtshormonen gedurende enkele maanden nauwgezet opvolgden.

De conclusies waren verbluffend: zo zorgde een dagelijkse inname van 500 mg shilajit voor een toename van zowel de hoeveelheid totaal testosteron, vrij testosteron als dehydroepiandrosteron (DHEAS). Bij de placebogroep was er geen sprake van deze opvallende stijging van de desbetreffende hormoonwaarden.

Conclusie:

Shilajit is een topper onder de superfoods als afrodisiacum. Men gebruikt het hiervoor al eeuwenlang in het Oosten en ook bij ons begint het gebruik ervan meer en meer door te sijpelen. Je kan dus shilajit als libido verhoger gebruiken om zowel je seksuele uithoudingsvermogen en zin in seks te verhogen, als de vruchtbaarheid te verbeteren. En zoals je ziet, gaat het niet om fabeltjes maar claims die ondersteund worden door wetenschappelijk onderzoek.

Shilajit kopen? Klik hier!

-4%
42,50
Bekijk product
-5%
59,50
Bekijk product
-14%
115,00
Bekijk product
44,95
Bekijk product
63,95
Bekijk product

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%
16,95
Bekijk product
19,95
Bekijk product

Voor meer superfoods om je libido te verhogen < Klik je hier!

 

*************************************

Als je wil weten wat de belangrijkste andere gezondheidsvoordelen van Shilajit zijn, lees dan zeker het blog artikel over de werking en de immense kracht van shilajit. – Of ontdek onze Top 10 van de belangrijkste superfoods om het libido te verhogen en Horny Goat Weed.

Op zoek naar een ´Alles-in-1-capsule´ heel goed met Shilajit te combineren is, koop dan:

 

Libido Booster – man / vrouw (Kenzi) 90 capsules

Een reactie op “Shilajit Als Libido Verhoger – Werkt Mumijo bewezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book