Wat te doen bij haarverlies , 10 tips: we love tip 4.

Wat kan ik doen bij haarverlies en hoe zorg ik voor gezond haar?

Ondanks er geen conventionele manier bestaat om haarverlies te behandelen, speelt voeding wel een grote rol bij mannelijke kaalheid!

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde omega 6-vetzuren zijn effectieve 5-alfa-reductaseremmers gebleken . 5-alpha-reductase is wat testosteron omzet in DHT (of terwijl: het haarverlieshormoon).

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde omega 6-vetzuren zijn:

  • Noten (walnoten, cashewnoten, pecannoten, enz.)
  • Zaden (lijnzaad, hennepzaden, pompoenpitten, enz.
  • Plantaardige oliën (zonnebloem, maïs, maanzaad, enz.)

Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat alleen het eten van meer van deze voedingsmiddelen haaruitval volledig stopt. In plaats daarvan kun je beter bepaalde soorten voedingsmiddelen vermijden.

De reden hiervoor is dat een verhoogde bloedsuikerspiegel ervoor zorgt dat er meer insuline vrijkomt. De hormoonbindende globulineniveaus (SHBG). SHBG bindt aan DHT, waardoor DHT niet langer aan haarzakjes kan binden en haaruitval kan veroorzaken.

Dus, in principe, meer insuline -> minder SHBG -> meer beschikbare DHT.

Kortom, krijg meer omega 6 GI / GL-voedingsmiddelen om DHT te verminderen en haarverlies te voorkomen. Zoiets als een paleodieet is hier goed voor.

Het is eenvoudig maar tijdrovend. Je moet geduld hebben en consistent zijn.

– Houd je hoofdhuid schoon.

-Neem de juiste voeding of supplementen

-Gebruik dermaroller net voordat u naar bed gaat.

-Kam uw hoofdhuid dagelijks gedurende minimaal 10 minuten per dag.

-Heb geduld voor ten minste 3 maanden.

Er zijn geen trucs voor het kweken van weelderige, lange lokken. Gemiddeld groeit haar ongeveer een halve centimeter per maand. Je algemene gezondheid, welzijn en genetische factoren beïnvloeden je snelheid van haargroei.

Je kunt haargroei stimuleren door gezond haar te behouden door een goed dieet en goede haarverzorging. Bepaalde kruiden kunnen ook helpen om je haar sneller te laten groeien.

Hier zijn de top 10 manieren om je haar op natuurlijke wijze sneller te laten groeien.

Uitverkocht
14,95
Bekijk product

1.Eet een gezond dieet*

gezond dieet

Het eten van een dieet rijk aan eiwitten en vitale vitamines en mineralen is een essentiële voorwaarde voor een gezonde haargroei. Kies voor voedingsmiddelen met veel vitamine A, B, C en E, ijzer, zink, koper, magnesium en selenium. Vooral vitamine B-complex is uiterst belangrijk om je haar sneller te laten groeien.

Dus, neem een ​​verscheidenheid aan voedingsmiddelen zoals melk, kaas, yoghurt, kip, eieren, volle granen, zalm, spinazie, broccoli, paprika, kool, peterselie, grapefruit, avocado, bruin brood, haver en alfalfa in je voeding om te voeden je haar en hoofdhuid. Drink bovendien vers fruit en groentesappen, zoals sinaasappel, grapefruit, wortel, biet en slasap.

Vis, lijnzaad, walnoten, bonen, winterpompoen, olijfolie en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren zijn ook goed voor de haargroei.

Vermijd voedingstekorten omdat deze uw haar nadelig beïnvloeden. Bijvoorbeeld, vitamine E en zink tekort leiden tot haaruitval en verlies.

2. Ricinusolie*

Rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren, vooral omega-9 vetzuren.

• Omdat deze olie vrij viscose is, meng je de ricinusolie met een gelijke hoeveelheid kokos-, olijf- of amandelolie. Masseer je hoofdhuid ermee en laat het 30 tot 45 minuten intrekken. Was vervolgens je haar met shampoo.

• U kunt ook etherische oliën, vooral rozemarijn, pepermunt, eucalyptus, lavendel of tijmolie, aan de ricinusolie toevoegen en deze vervolgens in uw haar doen.

3. Masseer je hoofdhuid*

Masseren bevordert de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, wat op zijn beurt de haarzakjes stimuleert. Breng je haar bovendien eenmaal per week diep in conditie met een behandeling met hete olie of een diep conditionerend haarmasker.

-Breng de olie (bij voorkeur warm) of conditioner aan op je haar.

-Wrijf met je vingers gedurende drie tot vijf minuten in een cirkelvormige beweging op je hoofdhuid.

-Spoel de olie of conditioner uit je haar.

4. He shou WuDong Quai, Sechuan lovage (of Beneganic)*

Volgens dit onderzoek zijn er 3 Traditioneel Chinese kruiden het meest gebruikte kruiden bij het behandelen van haarproblemen:

‘’We hebben in Chinese, Koreaanse en Engelse databases gezocht naar literatuur over de behandeling van alopecia, waarbij we de namen van elk kruidenrecept en elk kruid hebben geëxtraheerd. Het meridiaantropisme en classificatie werden ook onderzocht. Met behulp van ARM hebben we vaak gecombineerde sets met twee kruiden en drie kruiden geïdentificeerd. Met behulp van netwerkanalyse hebben we de kruiden volgens receptpatroon in verschillende modules verdeeld.’’

 RESULTATEN:

Zesenvijftig artikelen en 489 kruidengeneesmiddelen werden opgenomen – 312 interne en 177 externe geneesmiddelen. Van de 312 geneeskrachtige kruiden die in de interne geneeskundegroep werden gebruikt, was de meest gecombineerde combinatie van twee kruiden Polygonum multiflorum Thunb. () en Angelica sinensis (Oliv.) Dlels (). De meest gebruikte combinatie van drie kruiden was Polygonum multiflorum Thunb: (He shou wu) Angelica sinensis (Dong Quai) en Ligusticum chuanxiong Hort (Szechuan lovage ).

he shou wu & dong quai

Meer weten over He Shou Wu? Kijk hier!

Wat gebruik ik zelf? 

Mijn haar heeft veel te lijden van het veelvuldig dragen van een helm en neck brace voor mijn sport.

Mijn GoTo voor haarversteviging en gezondheid is Beneganic Keratine Hair Booster. Een aantal van mijn vriendinnen gebruikt dit nu ook en we zijn er allemaal dol enthousiast over! Je vindt Beneganic hier. en onderaan deze pagina.

Beneganic

BENEGANIC staat voor 100% biologische nutraceuticals van premium kwaliteit met een optimale biologische beschikbaarheid. BENEGANIC gebruikt alleen gestandaardiseerde nutraceuticals met constant hoge doses actieve ingrediënten.

  • 100% Biologische bioactieve stoffen 
  • Alleen gestandaardiseerde nutraceuticals met constant hoge doses active ingrediënten
  • Alleen hoogwaardige nutraceuticals met optimale biologische beschikbaarheid
  • 100% biologisch en ontwikkeld & gefabriceerd in Zwitserland

Meer superfoods voor gezond haar en huid? < Klik dan hier!

5. Blijf stressvrij*

Stress is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan haarverlies. Er wordt aangenomen dat stress de normale haarcyclus kan verstoren en haren kan activeren om de telogene of uitvalfase in te gaan. Dus bij het streven naar snellere haargroei, is het minimaliseren van de stress in je leven essentieel.

Om stress te beheersen, kun je meditatie, ademhalingsoefeningen of andere ontspanningstechnieken gebruiken. Zorg er bovendien voor dat je je schoonheidsslaap krijgt, omdat het groeihormoon tijdens de slaap wordt vrijgegeven.

6. Klop een eiermasker op*

Eieren zijn zeer gunstig voor snellere haargroei omdat ze boordevol eiwitten zitten en ook ijzer, zwavel, fosfor, zink en selenium bevatten. Je kunt minstens een keer per maand een eierhaarmasker gebruiken.

Klop een ei. Meng vier eetlepels druivenpitolie en een paar druppels lavendelolie. Breng het aan op je haar en hoofdhuid en laat het een half uur staan. Spoel het ten slotte uit en shampoo je haar zoals gewoonlijk.

• Breng een mengsel van twee eidooiers en twee eetlepels extra vergine olijfolie op je hoofdhuid aan. Laat het 15 tot 20 minuten intrekken. Shampoo je haar.

• Als alternatief, klop een ei en voeg een kopje melk, twee eetlepels extra vierge olijfolie en het sap van een halve citroen toe. Breng het aan op je hoofdhuid en laat het 20 tot 30 minuten intrekken voordat je het wast en je haar wast.

7. Verzorg je haar met kruiden*

Kruiden zoals rozemarijn, kattenkruid, brandnetel, klis, paardenstaart en salie kunnen de haargroei stimuleren. Vooral rozemarijn zou uitstekend zijn voor de haargroei omdat het de haarzakjes stimuleert en glans zou geven aan je lokken. Bovendien zijn de polyfenolen van groene thee ook gekoppeld aan haargroei. 

Wat moet je doen:

• Bereid een kruideninfusie voor door gedurende 10 tot 20 minuten te trekken. Gebruik het als een laatste spoeling na het wassen en conditioneren van je haar. Naast het stimuleren van haargroei, kan het ook helpen het haar te versterken en het zacht en handelbaar maken.

• Vermeng kruideninfusies of etherische oliën in je shampoo.

• Drink kruidenthee.

8. Neem vitamine- en kruidensupplementen*

Naast het eten van een goed dieet, kun je ook supplementen zoals foliumzuur, biotine, kelp, visolie, lijnzaadolie, teunisbloemolie, ginseng, ginkgo biloba, saw palmetto nemen om de haargroei te stimuleren. Foliumzuur en biotine zijn B-complexvitaminen (respectievelijk vitamine B9 en B7) die haargroei bevorderen. Raadpleeg altijd eerst een arts.

9. Voed je haar met aloë vera*

Aloë vera stimuleert de haargroei, maar zou ook kunnen helpen bij haaruitval, roos en het herstellen van de natuurlijke glans. Hoe? Lees het hieronder:

• Breng verse aloë vera-gel aan met een beetje citroensap en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Shampoo je haar. Doe dit een keer per week of twee.

• Je kunt ook aloë vera combineren met duitse olie en het vervolgens op je haar aanbrengen.

• Drink regelmatig aloë vera-sap.

10. Medische problemen*

Je inspanningen om de haargroei te stimuleren, zullen geen goede resultaten opleveren als je reeds onderliggende kwalen hebt, zoals een schildklieraandoening, hormonale onbalans, chronische ziekte of een ernstige infectie. Ook bepaalde medicijnen zoals anticonceptiepillen, bètablokkers, anabole steroïden, antidepressiva, anticonvulsiva en andere kunnen ook bijdragen aan problemen als haaruitval. Raadpleeg in deze gevallen dus altijd eerst een arts!

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

BENEGANIC INTENSIVE HAIR CARE

Keratin Hair Booster (Beneganic)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen