Moringa

Als een boom gekweekt, nog steeds aangeduid als een groente en een kruid.  Moringa Oleifera is een voedsel echt en een medicinaal wonder dat ons blijf verbazen.

Moringa bevat 18 aminozuren, het zit boordevol plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en nuttige etherische oliën zoals oliezuur. Sommigen zeggen zelfs dat het kan helpen bij de behandeling van meer dan 300 ziekten! Meer onderzoek en studies moeten worden gedaan om het potentieel van het kruid verder te onderzoeken.

Zonder al te diep in de zaak te duiken, kunnen we niet nalaten te vermelden dat een dagelijkse moringadosis u tussen de 6 en 10 porties groenten garandeert! (ja, het is zo krachtig)

Dit bladboompoeder zit boordevol mineralen en vitamines die bovendien een heerlijk geurige en zoete smaak, bovendien een mooi groene kleur om je smoothie extra exotisch te maken.

smoothie-recept-moringa

Moringa smoothie 

ingrediënten:
2 theelepels moringa bladpoeder
1 rijpe avocado
1 grote banaan
1-2 theelepels erwten/ hennep/rijst proteine poeder (optioneel)
1-2 dadels
1,5 kopjes kokoswater (regelmatig water is ook goed)
Kleine handvol bessen naar keuze (bosbessen, bramen, aardbeien, enz.)
Een handjevol spinazie
Als kers op de smoothie: cacaobonen, passievruchten, sesamzaadjes

Meng alle ingrediënten in een blender.- Proost

Acai

Acai is een kleine bes die groeit op de acai-palmboom en afkomstig is uit Midden- en Zuid-Amerika. De smaak wordt soms beschreven als een combinatie van rode wijn en chocolade.

Wanneer gebruikt in een groene smoothie, kan acai het beste worden gebruikt als accentaroma voor andere tropische basisvruchten zoals banaan en papaja ( deze basisvruchten geven smoothies een romige textuur). Het mengt ook goed met niet-tropisch fruit zoals appels, peren, rode druiven, bosbessen, frambozen, aardbeien, bramen, veenbessen en granaatappels.

Voeg cacao (rauwe chocolade) toe voor een decadente, rijke verwennerij. Probeer ook kokosnoot in een acai-smoothie.

Acai gezondheidsvoordelen

Acai-bessen worden geprezen om hun superhoge antioxidantgehalte en mogelijke ziektebestrijdende fytonutriënten. De beweringen van supplementenmakers dat acaisap en poeders diabetes kunnen omkeren, kanker genezen en gewichtsverlies bevorderen, zijn echter ongefundeerd. Maar gezond is het zeker!

Acai-bessen bevatten weinig suiker, wat goed nieuws is voor mensen met een laag glycemisch dieet.

acai-smoothie-spiruella

Acai smoothie

  • 10 gram acai poeder
  • 50 g mango of 50 g banaan
  • 200 ml appelsap

Baobab

Bekend als de boom des levens in Afrika – zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mensen in Afrika eten al eeuwenlang hun fruit, en gebruiken de boom ook voor onderdak en medicijnen. Hier in het Westen, ontdekken we pas net zijn speciale eigenschappen …

Bovendien moedig je baobab aan van ondersteunde telers in Afrika om de bomen te beschermen en een inkomen te genereren voor gezondheidszorg en onderwijs.

Baobab poeder is rijk aan vitamine C (het bevat 8 keer meer vitamine C dan een sinaasappel). Vitamine C vormt een basis voor het functioneren van een goed immuunsysteem het verzorgt synergetische werking met bijvoorbeeld vitamine B-complex, zo zorgt het voor een goede bloedsomloop  

Baobab extract staat bekend om de lever-beschermende eigenschappen: Zo helpt het de lever gezond te houden en verzorgt het een detox-erend effect.

Baobab is goed voor de huid. Het bezit voedingstoffen om de productie van elastine en collageen in het lichaam te stimuleren. Deze proteïnen maken de huid meer elastisch, verminderen rimpels en zorgen dat de huid er gezonder uitziet.

baobab-smoothie-spiruella

Baobab smoothie

  • 200 ml appelsap
  • 100 ml natuurlijke yoghurt
  • 1 banaan, bevroren
  • 180 g bosbessen
  • 10-20 g fruitpulp van baobab
  • 1 theelepel lijnzaad (optioneel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *