wat is er zo goed aan kokosolie?

Pure Rauwe Biologische Kokosolie

Kokosolie wordt gewonnen uit het gedroogde vruchtvlees van een kokosnoot. Het verse vruchtvlees wordt koud geperst en vervolgens zonder toevoeging van andere middelen tot kokosolie vervaardigd. Het smeltpunt van kokosolie ligt tussen de 24 en 26 graden Celsius. Deze tropische olie is uitermate rijk aan verzadigde vetzuren, waaronder palmitinezuur, laurinezuur en myristinezuur. Kokosolie bestaat namelijk voor 86 procent uit verzadigde vetzuren en wordt daarom bestempeld als een verzadigd vetproduct. 

In tegenstelling tot vergelijkbare vetproducten, bestaat 68 procent van het verzadigde vet van kokosolie uit middellange-keten vetzuren. Deze vetzuren worden in het lichaam eenvoudig en snel door de darmen opgenomen. De middellange-keten vetzuren (in het Engels ‘Medium Chain Triglycerides’ genoemd) worden vervolgens door het bloed direct naar de lever getransporteerd. Eenmaal in de lever worden deze vetzuren omgezet in brandstof voor het lichaam, met een snelheid die vergelijkbaar is met het omzetten van suikers in energie. In tegenstelling tot lange-keten vetzuren, waar het overgrote deel van alle plantaardige oliën en vetten over beschikken, worden middellange-keten vetzuren snel omgezet in direct beschikbare brandstof voor de spieren. Daarnaast wordt slechts een minimale hoeveelheid van deze vetzuren als vet opgeslagen. Een aanzienlijk aantal van de lange-keten vetzuren worden daarentegen opgeslagen in de vetreserves. In het lichaam heeft kokosolie ook geen effect op de bloedglucosespiegel of de hoeveelheid insuline.

Biologische koudgeperste kokosolie

Deze 100% biologische kokosolie is een geheel natuurlijk en plantaardig product dat geheel onbewerkt op de markt wordt aangeboden. De bio kokosolie wordt koud geperst uit vers vruchtvlees en behoudt zodoende zijn natuurlijke en zeer aangename geur. De kokosolie is een uiterst lekkere olie om in te bakken of te frituren. De olie kan tevens worden gebruikt voor een effectieve huidverzorging.

Eigenschappen bio kokosolie

Kokosolie bevat diverse positieve eigenschappen. Hieronder wordt een overzicht gegeven van alle bestanddelen.

MCT’s

MCT is een afkorting van Medium Chain Triglycerides, de Engelse aanduiding voor middellange vetzuurketens. Deze vetzuren worden direct naar de lever getransporteerd en in een vergelijkbare snelheid als koolhydraten, omgezet in brandstof voor het lichaam. In tegenstelling tot lange-keten vetzuren maakt het lichaam sneller gebruik van MCT’s, om in te zetten als energiebron voor het lichaam.

Laurinezuur

Laurinezuur wordt namelijk in het lichaam omgezet in monolaurine. Kokosolie bestaat voor ongeveer 45 tot 50% uit laurinezuur.

Caprinezuur

Dit vetzuur draagt tevens bij aan het beschermen van het lichaam. Kokosolie bevat 7% caprinezuur.

Myristinezuur

Myristinezuur is daarentegen een lange-keten vetzuur. Daarnaast wordt myristinezuur gebruikt in cosmeticaproducten, vanwege de optimaal door de huid absorberende eigenschappen van deze vetzuur. Kokosolie beschikt over 17,5% Myristinezuur.

PalmitinezuurPalmitinezuur is tevens een lange-keten vetzuur. Deze verzadigde vetzuur heeft overeenkomstige eigenschappen met myristinezuur.. Ongeveer 9% van kokosolie bestaat uit palmitinezuur.

StearinezuurStearinezuur behoort ook tot de lange-keten vetzuren. Kokosolie bestaat voor 3% uit stearinezuur.

Oliezuur en LinolzuurOliezuur en linolzuur zijn beide onverzadigde vetzuren met een uiterst belangrijke werking. Kokosolie bevat 5% aan onverzadigde oliezuur en 1,8% aan onverzadigde linolzuur.

Product: Rauwe Bio KokosolieDeze 100% zuivere kokosolie is een geheel natuurlijk en plantaardig product. Rauwe bio kokosolie is een ongeraffineerde superfood dat koud wordt geperst om de krachtige eigenschappen, smaak en geur te kunnen behouden. De biologische kokosolie wordt zonder enige verhitting uit gedroogd wit vruchtvlees gewonnen. Hierdoor blijft de olie al zijn essentiële voedingsstoffen en de heerlijke kokosgeur behouden. 

Rauwe biologische kokosolie is uitermate geschikt voor zowel warme als koude maaltijden, maar ook uitwendig als optimale vochtinbrengende olie.

Door gebruik te maken van koude kokosolie worden alle essentiële voedingsstoffen behouden. Daarnaast blijft ook bij het verwarmen van de olie de concentratie aan laurinezuur op hetzelfde niveau. Laurinezuur heeft namelijk een uitermate positief effect op het lichaam. De olie bevat minder calorieën dan maïsolie, sojaolie of katoenzaadolie. Kokosolie bevat tevens geen transvetzuren en kan zonder te bederven, gedurende twee jaar worden bewaard. 

Rauwe bio kokosolie is ideaal te gebruiken op brood, als alternatief voor bijvoorbeeld boter. Ook als bakmiddel is deze olie zeer geschikt. Het smeltpunt van rauwe bio kokosolie ligt tussen de 30 en 37 graden Celsius. Deze biologische olie kunt u prima gebruiken voor het bakken van bijvoorbeeld vis, vlees, gebakken eieren, groenten of vegetarische burgers en balletjes.

Positief effect en andere voordelen van biologische kokosolie

Kokosolie is een superfood met een hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen.

Kokosolie kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *