Geniet meer van Voedzame Baobab
In Baobab zit 8x meer vitamine C in dan een sinaasappel en daarnaast zit het ook nog eens boordevol vezels en mineralen. Dit alles maakt Baobab veelzijdig en kan het in een breed scala aan recepten gebruikt worden. Van gezonde ontbijtgerechten tot desserts, een alledaags product.
Hier zijn 10 geweldige manieren om baobab-poeder te gebruiken in de keuken:
Bessen & Vruchtenpoeder
1. Upgrade je ontbijtpap met Baobab poeder: BaoPap
8x meer vitamine C dan een sinaasappel en boordevol vezels en mineralen.
Door de vezels en de vele vitaminen, is baobab een ontzettend voedzame toevoeging aan je dagelijkse bordje pap. Klinkt saai maar gooi er nog wat vruchtjes en baobab bij en je hebt een heerlijk bordje baoPap
2. Doe Baobab ook in andere ontbijtgerechten.
- In de havermout.
- Yoghurt of Kwark
Geen twijfel mogelijk, het eten van een kom dampende pap, verrijkt met baobabpoeder voor het ontbijt, is een geweldige manier om een dag te beginnen. Maar er zijn ook tal van andere ontbijtgerechten die kunnen profiteren van een beetje baobabpoeder. Je kunt zelfs baobabpoeder toevoegen aan bijna elke ontbijtschotel: roer het in een smoothiekom, strooi het over een nachtelijke haver, meng het in yoghurt of voeg het toe aan je ontbijtgranen.
3. Voeg Baobab-poeder toe aan Energy Bar-recepten
Gemaakt met ingrediënten zoals noten, zaden en gedroogd fruit, zelfgemaakte energie bars leveren eiwitten en energie, en ze zijn de perfecte gezonde pick-u-up voor wanneer je een snack in een haast nodig hebt. Als je een beetje baobabpoeder toevoegt aan je favoriete energiereeprecept, worden je energiestaven ook geladen met vitamine C.
4. Gebruik Baobab Powder voor een exotische twist in smoothies
baobab poeder in een smoothie is een geweldige manier om baobab poeder te gebruiken en om voedingsstoffen toe te voegen en een exotische draai aan jouw smoothies. Probeer voor beproefde recepten deze banaan en baobab-smoothie of deze abrikoos, framboos en baobab-smoothie.
5. Verhoog de voedingswaarde van ijsjes met baobab poeder
Als je verlangt naar een zoete, koele traktatie die je gezondheidsdoelen niet zal bederven, probeer dan zelfgemaakte fruitijslolly’s die geen toegevoegde suikers bevatten. Hier is een eenvoudig recept voor mango en yoghurt-ijslolly dat een vitamine-boost krijgt van baobabfruit:
Schil en kern een rijpe mango en snijd hem in grote stukken.
Doe de mangobrokken in een blender, samen met 3 kopjes yoghurt en 1 eetlepel baobabpoeder. Mixen tot een gladde substantie.
Vul je favoriete ijsvormen met het mengsel. Neem siliconenvormen
6. Doe Baobap in al je ijsdesserts
IJsjes aan de kant. Baobab poeder is een geweldige aanvulling op bijna elk bevroren dessert recept dat vraagt om het mengen van de ingrediënten. Dus als je je verveelt met het gebruik van baobab poeder voor ijsjes, probeer het dan toe te voegen aan recepten voor bevroren yoghurt, ijs of sorbet.
7. Gebruik Boabab-poeder tijdens het bakken
Wist je dat je de textuur van zelfgebakken brood kunt verbeteren door een kleine hoeveelheid vitamine C-rijk poeder zoals baobab of camu-camupoeder aan het deeg toe te voegen? Dit komt omdat vitamine C de werking van gist stimuleert door een licht zure omgeving te bieden waarin gist gedijt. Vooral volkorenbrood, dat meestal niet zo goed stijgt als wit brood, kan profiteren van een beetje baobab poeder.
8. Meng Baobab poeder in slasausen
Nog een andere geweldige manier om wat baobab-poeder toe te voegen aan je dieet is om het te mengen in saladedressings. Hier is een eenvoudig recept voor een op olie en azijn gebaseerde slasaus met baobabpoeder:
Giet 6 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels witte balsamicoazijn in een lege glazen pot.
Voeg 2 eetlepels gehakte verse kruiden, 1 theelepel Dijon-mosterd, 1/4 theelepel baobabpoeder, een snuifje zout en een snufje versgemalen zwarte peper toe
Plaats het deksel op de pot en schud goed.
Koel minstens 30 minuten, en schud opnieuw goed alvorens te dienen.
9. Voeg het toe aan sauzen aan het einde van het kookproces
Een van de gemakkelijkste manieren om Baobab in uw dieet op te nemen, is door een kleine hoeveelheid baobabpoeder toe te voegen aan sauzen. Net als de meeste andere superfoodpoeders lost baobabpoeder beter op in dikke vloeistoffen, zoals sauzen, dan in dunne vloeistoffen zoals sappen of water. De beste manier om baobabpoeder aan sauzen toe te voegen, is door het in de saus te roeren aan het einde van het kookproces, zodat je ook niet zult vernietigen
10. Dip je fruit in Baopap poeder.
Een heerlijke combinatie met kiwi, aardbei, sinaasappel, citroen enz.
een boost aan extra vitaminen, mineralen en vezels
Bessen & Vruchtenpoeder
Boost je gezondheid & energie met superfoods