17,9552,50

Lions Mane

Lions Mane is een wonderschone paddenstoel om te zien en heeft een imposante witgele bos van leeuwenmanen. Daar komt dan ook de naam Lion’s Mane vandaan. De goede werking die deze paddenstoel heeft wordt vergeleken met de kracht van een leeuw. Het gezegde ‘hij is zo sterk als leeuw’ doet hier niet aan onder. 

Je profiteert namelijk van een beter focus, hogere concentratie en een verbeterd geheugen. Bovendien verbetert het je metabolisme, vermindert angst en depressie en verhoogt het ons immuunsysteem. Wat is Lions Mane, wat zijn de kenmerken en welke gezondheidsvoordelen heeft een Lion’s mane extract?

17,9552,50

Herkomst Lions Mane

In Nederland en België wordt Lions Mane ook wel pruikzwam genoemd en is een parasitaire schimmel. De paddenstoel maakt gebruik van een gastheer om te kunnen groeien. Vaak zien we de Lion’s Mane terug op een beukenboom, maar is ook wel eens aangetroffen op een eiken of acacias boom. 

Van oorsprong komt de paddenstoel Lion’s Mane uit Noord-Amerika, Europa en Azië. Echter in Europa zal je deze mooie leeuwenmanen paddenstoel niet vaak aantreffen in de bossen. In Nederland is het overigens verboden om in het wild paddenstoelen te plukken. Maar goed ook, want in Nederland én België is de pruikzwam een bedreigde soort. 

Voor Lion’s mane champignon voedingssupplementen worden de paddenstoelen speciaal gekweekt. Mensen in Azië gebruiken deze paddenstoelen voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. Natuurvoedingswinkels verkopen leeuwenmanen extract in lion’s mane supplement vorm. Zowel de schimmel als de extracten zijn gunstig voor onze gezondheid.

Lion’s mane research wijst uit dat het onder andere ontstekingen vermindert, cognitieve vermogen verbeterd en gezond is voor ons hart. 

Benaming Hericium Erinaceus

De Latijnse benaming voor Lions Mane is Hericium Erinaceus, waarbij erinaceuw ‘egel’ betekent. Dit is een verwijzing naar de lange stekels of manen van de paddenstoel. In Nederland en België wordt de pruikzwam vaak verkocht onder de naam Pom Pom Blanc, waarbij verwezen wordt naar de pom pom’s van cheerleaders. 

Naast de Engelse benaming Pom Pom mushroom wordt deze paddenstoel ook verhandeld onder de namen bearded hedgehog mushroom (bebaarde egel paddenstoel) en Affenkopfpilz (apekop). Wat de benaming ook is, de heilzame werking blijft precies gelijk.

17,9552,50

Lions’s mane extract gezondheid voordelen

De voordelen van Lions’s mane extract zijn groot. Tot nu toe is het onderzoek naar de specifieke gezondheidseffecten van leeuwenmanen vrij beperkt. Uit bevindingen van dieronderzoek, reageerbuisstudies en kleine klinische onderzoeken blijkt echter dat pruikzwam bepaalde gezondheidsvoordelen kunnen bieden, waaronder ondersteuning voor de neuronale gezondheid. 

Lion’s mane extract wordt vooral geprezen om zijn positieve effecten op het brein. 

– Het voorkomt mogelijk hersenaandoeningen zoals dementie, Alzheimer en Parkinson.
– Verbetert het geheugen.
– Zorgt voor betere gemoedstoestand en focus. 

Lion’s Mane wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De voordelen die ermee verbonden zijn, zijn zeer uiteenlopend, van kankerpreventie tot energiebooster en van gewichtsverlies tot het verbeteren van symptomen van depressie. De meeste van de beweerde voordelen houden verband met mogelijke neuro protectieve voordelen. Deze worden dan ook vaak gepromoot op het lions mane etiket. 

Helaas is er niet veel concreet bewijs om het gebruik van deze medicinale paddenstoelen of supplementen voor de meeste van deze voordelen te ondersteunen. Het bewijs dat er is, is uitgevoerd op knaagdieren of in reageerbuizen. Er moet dan ook meer onderzoek worden gedaan voor de natuurgeneeswijze mens en gezondheid. Sommige studies suggereren echter enkele interessante voordelen. 

Helpt tegen depressie en angststoornissen:
Extracten van de pruikzwam kunnen nuttig zijn bij de behandeling van angst en depressie. Je wordt er minder prikkelbaar door, angst is minder en concentratie vermogen is hoger.

Immuunfunctie:
Lion’s mane paddenstoelen kunnen het immuunsysteem versterken. Onder meer door ontstekingen te verminderen en oxidatie te voorkomen. 

Cognitieve gezondheid:
Lion’s mane stimuleert het cognitieve vermogen. Waarbij ziektes als dementie en Alzheimer beter onder controle kunnen zijn. Ook helpt lion’s mane mogelijk parkinson patiënten. 

Voorkomt hart- en vaatziekten:
Dankzij de cholesterol verlagende eigenschap van de lion’s mane mushroom verbetert het de gezondheid van ons hart en bloedvaten. 

Preventie bij kanker:
De antioxiderende eigenschappen van hericium erinaceus paddenstoelen kunnen een rol spelen bij de preventie of behandeling van kanker. Uit een onderzoek met dieren bleek dat deze paddenstoelen extracten leukemie, lever-, colon- en maagkankercellen kunnen bestrijden. Deze bevindingen zijn veelbelovend, maar het is momenteel niet mogelijk om te bevestigen dat dezelfde effecten bij mensen heeft.

Suikerziekte:
Het beheersen van de bloedsuikerspiegel is de sleutel tot het beheersen van diabetes. Een van de complicaties van diabetes is zenuwbeschadiging als gevolg van langdurige perioden van hoge bloedsuikerspiegel. Een onderzoek uit 2015 bij ratten, waarin ze gedurende 6 weken lange het extract binnen kregen, liet positieve resultaten zien. Waaronder een lagere bloedsuikerspiegel, verminderde zenuwpijn en verbeterde antioxidant activiteit.

Betere spijsvertering:
Lion’s Mane kan helpen bij de spijsvertering door ontstekingen te bestrijden, wat gunstig kan zijn voor mensen met inflammatoire darmziekten (IBD). De geneeskrachtige paddenstoel kan ook de immuun functie versterken en de groei van goede bacteriën in de darm stimuleren.

Snellere wondgenezing:
Het paddenstoelextract biedt genezende voordelen bij huidwonden, waarbij de wond eerder heelt. 

Herstel van het zenuwstelsel:
Schade aan het zenuwstelsel kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Sommige onderzoeken suggereren dat extracten van deze geneeskrachtige paddenstoelen zenuwcellen kunnen stimuleren om sneller te groeien en te herstellen.

Stimulering van de hersenen:

Naarmate we ouder worden, werken onze hersenen van nature langzamer. Je wordt dan ook vergeetachtiger. Dit is te wijten aan het krimpen van neuronen en beschadiging van cellen in de loop van de tijd. Echter, hebben studies aangetoond dat Lion’s Mane dit probleem vanuit twee verschillende hoeken kan bestrijden. 

Ten eerste stimuleert Lion’s Mane NGD zenuwgroeifactor die ons lichaam nodig heeft om hersenneuronen te beschermen en te regenereren.

Ten tweede stimuleert het ook de productie van hersenafgeleide neurotrofe factor (BDNF). Deze helpen niet alleen de neuronen te versterken. Maar ook de plasticiteit van de hersenen te verbeteren, welke effecten van veroudering tegengaan.

Wil je van deze voordelen genieten? Koop dan nu Lion´s Mane Poeder of Capsules hieronder!

17,9552,50

Bestrijding van neuro-degeneratieve ziekte

Deze hersen regeneratieve vermogens maken Lion’s Mane een belangrijke mogelijkheid voor de behandeling van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Studies bij knaagdieren hebben aangetoond dat Lion’s Mane extract bescherming kan bieden tegen geheugenverlies en onvrijwillige bewegingen. 

Beide effecten hebben de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Uit een studie bij mensen kwam naar voren dat Lion’s mane met succes de cognitieve functie verbeterde. Er moet uiteraard nog veel meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden, maar de eerste studies van lion’s man Alzheimer’s en hericium erinaceus parkinson patiënten zijn veelbelovend.

Lions mane ervaring en bijwerkingen

Ondanks dat meer studies en wetenschappelijk onderzoek bovenstaande voordelen moeten bevestigen, liegen de lions mane ervaring er niet om. Veel mensen hebben baat bij het gebruik van lion’s mane capsules. 

In de meeste onderzoeken naar de pruikzwam zijn dieren gebruikt. Maar het lijkt veilig om de lion’s mane paddenstoel in gematigde hoeveelheden te eten, zoals veel mensen in de Aziatische landen al jarenlang doen. 

De veiligheid en effectiviteit van lion’s mane supplement is minder duidelijk, omdat voedingssupplementen niet dezelfde voorschriften hebben als voedsel en medicijnen. In de dierstudies veroorzaakten overigens hoge doses geen lion’s mane bijwerkingen bij knaagdieren.

Mensen die bijwerkingen van deze geneeskrachtige paddenstoelen ervaren, moeten uiteraard stoppen met het gebruik. Indien je andere medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig om je arts te raadplegen alvorens voedingssupplementen toe te voegen.

Pruikzwam vormen en doseringen

Mensen die pruikzwam in hun dieet willen opnemen, koken deze tot de buitenste laag knapperig is. Anders kan de smaak te bitter zijn. Lion’s mane supplement is verkrijgbaar in de winkels en online, zoals bij Spiruella. Je kan pruikzwam kopen in hericium erinaceus capsules, vloeistof, tablet of lions mane poeder. 

De doseringen van deze supplementen variëren. Volg daarom altijd de instructies op het lions etiket zorgvuldig op. Het is ook raadzaam om het gebruik van de ingrediënten lion mane in de vorm van een nieuw supplement met een arts te bespreken, zeker als je andere medicijnen slikt. 

Wat is de voedingswaarde?

100 gram Lion’s Mane paddenstoelen bevatten ongeveer 43 calorieën, 2,5 g eiwit, 7,6 g koolhydraten en 0,3 g vet. De vitaminen bevatten kleine hoeveelheden thiamine, niacine, vitamine B-6, biotine en folaat. Mineralen in de paddenstoel omvatten kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium.

Lions mane kopen

Wil je lions mane kopen? Dan kan je terecht bij de vertrouwde online winkel van Spiruella. Wij verkopen enkel en alleen hoogwaardige voedingssupplementen. Daarom kan je bij ons de beste lionsmane kopen. 

Het hericium erinaceus extract is bij Spiruella verkrijgbaar in lion’s mane capsules waarbij de paddenstoelen in Nederland zijn geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De capsules bevatten poeder door extractie uit het vruchtlichaam van de paddenstoelen. 

Via de online winkel kan je de hericium erinaceus kopen in capsule vorm. Mocht je nog vragen hebben over dit product of wil je advies ontvangen over het gebruik ervan? Neem dan gerust een keer contact met ons op. We staan je graag te woord.

Op zoek naar meer gezonde paddenstoelen? <Klik hier!  Kijk ook bij Maitake, Cordyceps voordelenChaga werking , Shiitake en Reishi.

Wil je van deze bovenstaande voordelen genieten? Koop dan nu Lion´s Mane Poeder of Capsules hieronder!

17,9552,50

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.