Cacaoceremonies

cacao_ceremony_spiruella_nl
-3%
19,9534,95
8,9524,95

Waar komen Cacao Ceremonies vandaan?

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Zo gebruiken zij pure cacao als een hart openend remedie voor mensen om veilig te ontwaken, maar ook voor openbaring en om innerlijke genezing te ervaren. Ook wordt Cacao gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en men in staat is om zichzelf te verbinden met de liefdevolle energie in het lichaam.

cacao_origins_waarkomthetvandaan_spiruella_nl

Wat is het normale verloop van een Cacao Ceremonie?

Het verloop van een cacaoceremonie kan variëren afhankelijk van de begeleider en de groep deelnemers, maar hier is een algemeen overzicht van wat er kan gebeuren tijdens een cacaoceremonie:

 1. Openingsceremonie: De begeleider opent de ceremonie door iedereen welkom te heten en uitleg te geven over de ceremonie en wat er van de deelnemers wordt verwacht. Er kan ook een gebed, intentieverklaring of zegening plaatsvinden om de energie te richten.

 2. Cacaoceremonie: De deelnemers krijgen een kopje rauwe cacao, die kan worden gemengd met andere kruiden of specerijen. De begeleider kan een geleide meditatie of visualisatie uitvoeren om de deelnemers te helpen zich te concentreren en in de juiste gemoedstoestand te komen.

 3. Delen: Na de cacaoceremonie kunnen de deelnemers de gelegenheid krijgen om te delen wat ze hebben ervaren of gevoeld tijdens de meditatie. Dit kan ook een gelegenheid zijn om te verbinden met de andere deelnemers en om te leren van hun ervaringen.

 4. Afsluitingsceremonie: De begeleider sluit de ceremonie af door iedereen te bedanken en de energie te zegenen. Er kan ook nog een gebed, intentieverklaring of zegening plaatsvinden om de ceremonie af te sluiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke cacaoceremonie uniek is en dat het verloop ervan kan verschillen afhankelijk van de begeleider en de groep deelnemers.

Wat is de duur van een Cacao Ceremonie?

De duur van een cacaoceremonie kan variëren afhankelijk van de context en het type ceremonie dat wordt uitgevoerd. Over het algemeen kan een cacaoceremonie variëren van 1 tot 4 uur, afhankelijk van de begeleider en de intentie van de ceremonie.

Sommige begeleiders kunnen een kortere ceremonie van een uur of minder aanbieden, terwijl anderen een langere ceremonie van enkele uren kunnen aanbieden. Bij sommige ceremonies kan de cacao ook worden gecombineerd met andere elementen, zoals muziek, dans, meditatie of stilte, wat de duur van de ceremonie kan beïnvloeden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van de ceremonie niet het belangrijkste aspect is. Het is de intentie en het proces van het openen van het hart en de geest, het loslaten van negatieve energieën en het verkennen van innerlijke ervaringen en inzichten die centraal staan in een cacaoceremonie.

Voor wie is een Cacao Ceremonie geschikt?

Een cacaoceremonie kan geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een spirituele of meditatieve ervaring, die hun emotionele of mentale welzijn willen verbeteren, die hun creativiteit willen stimuleren, die een diepere verbinding met zichzelf of anderen willen ervaren of die gewoon geïnteresseerd zijn in het verkennen van de helende eigenschappen van cacao.

Het is belangrijk om te onthouden dat een cacaoceremonie een diepgaande ervaring kan zijn die emoties kan oproepen en dat het daarom belangrijk is om te zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving en een begeleider te kiezen die ervaring heeft met het leiden van dergelijke ceremonies.

-3%
19,9534,95
8,9524,95

Is cacao hetzelfde als chocolade?

Niet helemaal. Chocolade is vaak samengesteld in een mix van suiker, melk en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een zogenaamde cacaoceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bittere smaak. Rituele cacao wordt gemaakt van gemalen cacaopoeder, gemalen cacaobonencacaopasta, water, cacaoboter en soms een klein beetje suiker (liefst kokosbloesemsuiker dan wel een natuurlijke suiker of zoetstof) allemaal gemengd tot een vloeistof, eigenlijk heel bitter maar van nature rijk aan ijzer-, magnesium- en B-complexvitaminen.

Onze cacao pasta is speciaal uitgezocht voor de cacao ceremonie en wordt hiervoor ook veel gebruikt. We krijgen als reactie terug dat hij fijn, zacht en romig van smaak is.

We zijn de trotse leverancier van de meest professionele Cacao Ceremonie-begeleiders in Nederland! 

Cacao Ceremonie Recept:

Normaal gebruik is 40-50 gram cacao pasta op een glaasje water, verwarmen.

Neem 3 tot 4 eetlepels van onze Cacao Pasta. Verwarm dit in in water of melk (niet koken).

Je kunt eventueel naar smaak en behoefte ook nog kruiden en andere adaptogenen toevoegen.

Voor je Cacao Ceremonie kun je deze heerlijke drank zo drinken.

Drink ook voldoende water gedurende de dag. Cacao kan je iets uitdrogen. 

cacao_chocolade_watishetverschil_spiruella_nl

Wat gebeurt er tijdens een cacaoceremonie?

Cacao-ceremonies variëren afhankelijk van de ceremoniemeester (of sjamaan). Mensen zitten meestal in een cirkel en stellen intenties vast, bidden, zingen samen met oprechte muziek of klinken genezend en dansen dan extatisch of delen als een groep samen. Het is een leuke, opbeurende ervaring in een veilige en open gemeenschap.

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie:

 • Een spirituele reis van eenheid, liefde en extase
 • Geestelijke blokkades opheffen, je hart volgen
 • Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid
 • Een ruimte om in meditatie te gaan – de geest tot zwijgen te brengen, verbinding te maken met de wijsheid en geest in jou.
 • Een balans van mannelijke en vrouwelijke energieën in het lichaam
 • Verbeterde creativiteit

Een Cacao Ceremonie thuis? Zo doe je dat!

Een cacaoceremonie kan ook thuis worden gedaan als je niet naar een professionele begeleide ceremonie kunt gaan. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een cacaoceremonie thuis te houden:

 1. Kies je cacao: Zoek naar biologische rauwe cacaopoeder (of pasta) van hoge kwaliteit. Kies een cacao die je lekker vindt en waarvan je weet dat je er goed op reageert. Het is ook mogelijk om cacaopasta of -bonen te gebruiken, maar deze zijn vaak moeilijker te vinden (behalve bij Spiruella uiteraard)

 2. Maak een intentie: Net als bij een begeleide ceremonie, kan het nuttig zijn om een intentie te stellen voor je thuisceremonie. Dit kan iets zijn als het openen van je hart, het vinden van innerlijke vrede of het versterken van je creativiteit.

 3. Maak je ruimte klaar: Creëer een rustige en comfortabele ruimte waar je ongestoord kunt zitten of liggen. Versier de ruimte met kaarsen, bloemen of andere voorwerpen die een positieve en spirituele sfeer creëren.

 4. Maak je cacao klaar: Volg de instructies op de verpakking om je cacao te bereiden. Je kunt het op smaak brengen met kruiden zoals kaneel, cayennepeper of vanille.

 5. Mediteer: Drink je cacao langzaam op terwijl je je richt op je intentie. Mediteer terwijl je je cacao drinkt en blijf zitten of liggen terwijl je de effecten voelt. Dit kan ook een goed moment zijn om te schrijven of tekenen om je ervaringen te noteren.

 6. Afronding: Sluit je ceremonie af door jezelf te bedanken voor deze ervaring en wat je hebt geleerd of gevoeld. Je kunt ook een gebed uitspreken, een mantra zingen of een kaars aansteken om de ceremonie af te sluiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat een cacaoceremonie thuis op een andere manier kan aanvoelen dan een professioneel begeleide ceremonie. Zorg ervoor dat je vertrouwt op je eigen intuïtie en gevoelens en dat je jezelf tijd geeft om te ontspannen en de ervaring te verkennen.

-3%
19,9534,95
8,9524,95

Wat zijn de voordelen* van onze Cacao?

 • Rijk aan flavanolen* . Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie. (Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg flavanolen uit cacao).
 • Het bevat theobromine. Theobromine staat erom bekend dat het het hart en bloedvaten ondersteunt en op hoe iemand zich voelt, zodat je je rustiger voelt*
 • Bron van mineralen (zoals o.a.  magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)*
 • Positief effect op je gemoedstoestand*
 • Vele professionele begeleiders van Cacao Ceremonies bestellen bij ons hun Cacao Pasta
-3%
19,9534,95
8,9524,95

 

 •  
 • Is een Cacao Ceremonie gevaarlijk? Wat zijn de bijwerkingen?

 • Over het algemeen wordt een cacaoceremonie als veilig beschouwd. Cacao is een natuurlijk product dat al duizenden jaren door inheemse culturen wordt gebruikt. Het bevat theobromine en cafeïne, die stimulerende effecten kunnen hebben, maar over het algemeen zijn deze effecten mild in vergelijking met andere stimulerende middelen zoals koffie of energiedranken.

  Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden tijdens of na een cacaoceremonie, vooral als je gevoelig bent voor cafeïne of theobromine. Enkele van de mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Maagklachten: Cacao kan soms maagklachten veroorzaken, zoals misselijkheid, diarree of buikpijn.

  • Hoofdpijn: De stimulerende effecten van cacao kunnen soms hoofdpijn of migraine veroorzaken.

  • Veranderingen in de bloeddruk: Cacao kan de bloeddruk verhogen, vooral bij mensen die al hoge bloeddruk hebben.

  • Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kan cacao allergische reacties veroorzaken bij mensen met een allergie voor chocolade of andere voedingsmiddelen.

  Bovendien kan een cacaoceremonie, net als andere spirituele praktijken, emotionele reacties en gevoelens van kwetsbaarheid teweegbrengen. Het kan ook leiden tot intense dromen of visioenen en kan dus beter vermeden worden bij mensen met psychische problemen zoals schizofrenie of psychose.

  Het is daarom belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met cacao en alleen de aanbevolen dosering te gebruiken en te zorgen dat je altijd goed geïnformeerd bent over de ceremonie en de begeleider voordat je beslist om deel te nemen. Als je twijfelt of cacao veilig voor je is, neem dan contact op met je arts.

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je dit voor jezelf ervaren, gewoon eenvoudig bij je thuis?

Koop dan hier je Raw Cacao Pasta om je spirituele reis te beginnen.

Cacaopasta is zeer geschikt voor een ceremonie.

Smelt snel (handwarmte al) is 100% puur

 

Koop je cacaopasta hier:

cacaopasta

Cacao pasta Criollo Raw Bio (Ceremonial Grade)

 

cacao_recipe_recept_ceremony_spiruella_nl

Lees hier meer over de verschillen in Cacao

 

-3%
19,9534,95
8,9524,95

Cacao Pasta – Passion (Herbal Cacao)

Cacao Pasta – Brain Power (Herbal Cacao)

Cacao Pasta – Antioxidant Booster (Herbal Cacao)

Cacao Pasta – Signature Blend (Herbal Cacao)

4 reacties op “Cacao Ceremonie en Recept

 1. Anja van den Berg zegt:

  Hee lieverds!

  Wat heerlijk om weer back to my roots te zijn!

  Maandag 21 Juni houden wij een prachtige Chocolate Ceremonie op het Ecodorp van Bergen in Noord Holland!

  met heel veel Liefde, Anja

  • robinxl zegt:

   Hallo Annalie, Het wordt over het algemeen niet aanbevolen dat zwangere vrouwen cacao ceremonies bijwonen of cacao consumeren in grote hoeveelheden tijdens de zwangerschap, omdat cacao cafeïne en theobromine bevat, die beide stimulerende effecten op het lichaam hebben en mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

   Cafeïne en theobromine zijn stoffen die in cacao voorkomen en die in hoge doses het risico op miskraam, vroeggeboorte en laag geboortegewicht kunnen verhogen. Hoewel cacao ceremonieën doorgaans kleinere hoeveelheden cacao bevatten dan wat als een hoge dosis wordt beschouwd, is het het beste om voorzichtig te zijn en een zorgverlener te raadplegen voordat je deelneemt aan een cacao ceremonie of cacao consumeert tijdens de zwangerschap.

   Als je toch een cacao ceremonie wilt bijwonen tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om de hoeveelheid cacao te beperken en er zeker van te zijn dat de gebruikte cacao van goede kwaliteit is en niet is verontreinigd met pesticiden of andere chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de zwangerschap. Het is altijd het beste om medische advies te vragen voordat je beslissingen neemt over je dieet en levensstijl tijdens de zwangerschap. Ik ben echter geen dokter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen