Tarwegras poeder.

Tarwegras is een populair ingrediënt dat wordt gekweekt uit ontkiemde tarwekorrels. Het jonge gras is afkomstig van de tarweplant, die de Latijnse naam Triticum aestivum draagt. Het gras kan zowel binnen als buiten worden geteeld. De wortels en ondergrondse stengels worden veelal gebruikt voor kruidengeneesmiddelen.

Tarwegras is één van de zogenaamde groene voedingsmiddelen en wordt daarom beschouwd als een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Het gras bevat een zeer hoge concentratie aan chlorofyl. Tarwegras in de vorm van sap bevat 70 procent chlorofyl. Chlorofyl geeft de groene kleur aan tarwegras en andere planten. De stof wordt gebruikt om lichtenergie via het proces van fotosynthese om te zetten in energie.

Chlorofyl

Chlorofyl is één van de krachtige ingrediënten van tarwegras. Chlorofyl is een stof dat planten een groene kleur geeft. Chlorofyl is namelijk in staat om zonlicht te gebruiken voor fotosynthese. Via fotosynthese worden koolstofdioxide en water omgezet in vitale voedingsstoffen en zuurstof.

Grass Juice Factor

Afgezien van alle hierboven vermelde voedingsstoffen, beschikt tarwegras over een enorm aantal micronutriënten. In het gras is slechts een klein gedeelte van de micronutriënten geïdentificeerd. Aangezien een combinatie van de stoffen in tarwegras zorgen voor de krachtige werking, vallen de stoffen gezamenlijk onder de term “grass juice factor”. Het is nog onduidelijk welke actieve stoffen precies vallen onder de “grass juice factor”.

Tarwegras producten

Tarwegras is beschikbaar in de vorm van tabletten, capsules, vloeibare extracten en sappen (poeder). Het gras wordt meestal gebruikt in een sap. Met een speciale sap-machine wordt tarwegras sap gemaakt. Naast het drinken van het sap, wordt tarwegras ook gemengd in smoothies en andere dranken. Tarwegras is daarnaast ook beschikbaar als natuurlijke crème, balm of spray voor het herstellen van de huid op een geheel natuurlijke wijze. Deze middelen zorgen er tevens voor dat het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende tarwegras producten:

Tabletten
De tabletten zijn eenvoudig in te nemen en bieden daarom in vele situaties uitkomst. Tijdens het reizen zijn de tabletten zeer handig en gemakkelijk te gebruiken. De tabletten worden gebruikt als voedingssupplement.

Sappen

De sap wordt gemaakt met behulp van vers tarwegras of door tarwegras in poedervorm te mengen met koud water, vruchtensap of een smoothie.

Crème, spray en balm
Tarwegras balm is uiterst geschikt voor vermoeide benen en voeten. Het masseren van de natuurlijke balm op de kuiten zorgt voor het verzachten en verminderen van pijn in uw benen en voeten.

Bekijk hier het overzicht van alle tarwegras producten.

Websites, ervaringen Tarwegras:

Eqgen Tarwegras

Tarwegras Startpagina

Tarwegras

Wheatgrass

Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.