Gerstvlokken worden gemaakt van gerst. Gerst is een van de oudste granen en komt over de hele wereld voor. In een warm klimaat, koud klimaat of op grote hoogte, gerst groeit overal! Van alle granen heeft gerst de kortste groeiperiode. Gerst is een bedenkt graan, dit betekend dat de korrel vergroeid is met de kroonkafjes. Deze kroonkafjes moeten eerst verwijderd worden om gerst eetbaar te maken. Deze kafjes worden verwijderd door gerst langs een pelsteen te voeren. Op deze manier worden de kafjes van de korrel gewreven. Dit proces wordt erg zorgvuldig uitgevoerd, zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. En zo blijven er voedingsrijke gerstvlokken over.

Gerstvlokken

Biologische gerstvlokken heerlijk door bijvoorbeeld de yoghurt. Met gerstevlokken kun je een heerlijke muesli maken. Door gerstvlokken, tarwevlokken en havervlokken te mixen heb je al een goede basis voor je muesli. Hier kun je bijvoorbeeld nog gedroogd fruit, noten en/of zaden aan toevoegen om je muesli wat extra’s te geven. Je kunt hier natuurlijk ook in afwisselen, zodat je elke keer weer een nieuwe muesli hebt en nieuwe samen uit kunt proberen. Muesli met gerstvlokken, lekker en gemakkelijk te maken!

Gerstvlokken kopen

Bij Spiruella ben je aan het juiste adres voor het kopen van bio gerstvlokken. Maar niet alleen voor gerstevlokken kun je bij ons terecht. Wij bieden een ruim assortiment superfoods en raw foods aan. Zo kun je gemakkelijk varieren in je maaltijden en met verschillende producten je dagelijkse voedingsstoffen binnen krijgen. Gerstevlokken kopen en andere superfoods en raw foods doe je gemakkelijk en snel bij Spiruella!