BioAstin Astaxanthine

Astaxanthine is een kleurstof, een zogenaamde carotenoïde, dat wordt beschouwd als een zeer krachtige antioxidant. De groene microalg Haematococcus pluvialis bevat de hoogste concentratie aan natuurlijke astaxanthine. Deze rijke bron van astaxanthine wordt door verschillende vissoorten gegeten. Astaxanthine vindt daarom ook zijn oorsprong in de zeefauna, zoals in zalm, kreeft, forel, garnalen, krab, krill en zelfs in de veren van enkele vogels, waaronder de flamingo. Astaxanthine kleurt al deze diersoorten roodviolet. Ook wordt deze kleurstof gebruikt ter bescherming tegen de schadelijke invloeden van zuurstof en ultraviolette straling (uv-straling) in zonlicht. Het voedingssupplement BioAstin Astaxanthine is een 100% natuurlijke antioxidant, dat wordt vervaardigd uit de alg Haematococcus pluvialis.

Carotenoïde astaxanthine

In de natuur bestaan er ongeveer 600 verschillende soorten carotenoïden. De verschillende soorten worden onderverdeeld in caroteen en xantofyl. Carotenoïden zijn een van de belangrijkste kleurstoffen van de natuur die planten, schimmels, maar ook bijvoorbeeld de huid van dieren kleur geeft. Carotenoïden beschermen daarnaast tegen de schadelijke effecten van zonlicht en vrije radicalen (instabiele moleculen). Ook in het menselijke lichaam vervullen carotenoïden een essentiële rol. Indien er in het lichaam voldoende carotenoïden in de celwanden aanwezig zijn, worden de lichaamscellen optimaal beschermt tegen vrije radicalen. De meeste carotenoïden worden in het lichaam omgezet in vitamine A om als beschermingsmechanisme te functioneren. Zodoende worden de vrije radicalen onschadelijk gemaakt. Een hoge hoeveelheid aan vitamine A heeft schadelijke gevolgen voor het lichaam. De xantofyl astaxanthine wordt echter niet omgezet in vitamine A. Astaxanthine is hierdoor niet giftig voor het lichaam, ook niet bij het innemen van grote hoeveelheden. Deze zuivere antioxidant is 10 maal krachtiger dan de andere carotenoïden, zoals bijvoorbeeld bètacaroteen, luteïne en lycopeen.

Voordelen van Astaxanthine

Helaas mogen wij vanwege Europese richtlijnen dat niet meer vertellen, Google mag dat wel.

1 softgel capsule bevat:
• 400-440 milligram Saffloerolie
• 50-90 milligram extract van de microalg Haematoccocus pluvialis
• 4 milligram Astaxanthine (natuurlijk)
• 72 microgram Cantaxanthine
• 64 microgram Bètacaroteen
• 40 microgram Luteïne
• 10 milligram Vitamine E

Daarnaast bevat één capsule ook glycerol, marine (vegetarische)gelatine en water.

Het voedingssupplement is vrij van:
gist, gluten, conserveringsmiddelen, lactose, synthetische kleurstoffen, synthetische geurstoffen en smaakstoffen, kruiden en zoetstoffen.

Gebruik van het voedingssupplement:

Aangeraden wordt om 1 softgel capsule per dag in te nemen. Neem de capsule bij voorkeur tijdens of vlak na de maaltijd in.Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.